Először is vágd fel és nézd meg milyen, mert ha fás, üreges, akkor nagy része kuka.
Ha nem, akkor pürét felesben karfiollal vagy krumplival, esetleg ugyanilyen arányban krémlevest. Tavalyi zellerből így február végén már brutál erős íze lenne szerintem.
1-es: attól függ, mekkora az "egy nagy zellergumó", amit ma vettem, az 1,2 kiló - most mértem le. Ennek a fele elég levesnek.
Szóval tényleg lehet belöle zellerkrém-levest készíteni, szeletekre vágva kirántani, csíkokra vágva megsütni, mint a krumplit, lehet belöle pürét készíteni, rakottan is el lehet készíteni.
Igaz,attól függ mekkora súlyban az az 1 db😉
#1
Mi imádjuk a zelleres krumplisalátát:
1. zeller (kb. 50 dkg) hámozva, egészben, sós vízben főzve
2. néhány (kb. 70-80 dkg) krumli héjában főzve
3. 4-5 tojás keményre főzve
4. 2-3 lila hagyma karikára vágva
Minden karikákra vágva, egymásra rétegezve (több rétegben, mint a rakott krumpli) egy jénai tálban, a zeller kihűlt levét sóval-ecettel (ízlés szerint) ízesítem, ráöntöm és megszórom őrölt fehér/fekete borssal. Lefedve, egy éjszaka hűtőben összeérlelem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!