Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ilyen sütikét lehet ott hon...

Ilyen sütikét lehet ott hon készíteni?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=yAoFIHLJ3s8


ha igen hogy?



2021. febr. 8. 10:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
87%
Nekem csak egy reklám jön be.
2021. febr. 8. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:
igen arról van szó
2021. febr. 8. 10:34
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Számtalan croissant receptet lehet találni a neten, de receptkönyvekben is.

Viszont, ha minden ismeret nélkül megpróbálod elkészíteni, sem tudsz olyan borzalmasan rosszat csinálni, mont az.

Semmi köze az eredetihez. Sem ízben, sem állagban.

2021. febr. 8. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
76%
Nem lehet, mert otthon se annyi, se olyan adalékanyagod, se olyan kemencéd nincs. Finomabbat viszont süthetsz. Rengeteg croissant receptet találsz, itt van egy: [link]
2021. febr. 8. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ne akarj ilyen vegyipari műanyag terméket - ennek köze nincs a valódi croissant-hoz!


De látom, az előttem szólóknak is ugyanez a véleménye.

Keress rá jobb gasztroblogokban - fogsz találni rendes, kipróbált receptet. Viszont ha nincs túl sok tapasztalatod, ne várd, hogy rögtön a legelső próbálkozás teljes siker lesz.


Ja, és jótanács: eszedbe ne jusson margarint használni vaj helyett! ehetetlen borzalom lesz belőle. A croissant lényege a minőségi vaj, és a sok hajtogatás. :)


Limaránál nem fogsz mellé...


[link]


sőt van egy expressz verziója is:


[link]

2021. febr. 8. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 A kérdező kommentje:
ez nem croissant!
2021. febr. 8. 11:06
 7/19 anonim ***** válasza:
30%

Akkor mondd el, hogy milyen jellegű!


A leírásból csak azt látom, hogy kb. vegyipari termék. :-DDD


[link]


Összetevők


Tészta: búzaliszt 38%, növényi olajok (pálmaolaj, napraforgóolaj, gyapotmagolaj, repceolaj), cukor, tojássárgája, rozsliszt 1,7%, árpaliszt 1,7%, glükóz-fruktóz szirup, élesztő, stabilizátor (zsírsavak mono- és digliceridjei), étkezési só, zabliszt 0,4%, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), vanillin, tejfehérje, tartósítószer (kalcium-propionát 0,1%), Almás és fahéjas töltelék 28%: szeletelt alma 40%, glükóz-fruktóz szirup, cukor, zselésítő anyag (pektin, szentjánoskenyérliszt), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma, fahéj 0,5%, tartósítószer (kálium-szorbát 0,1%)

2021. febr. 8. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
80%
ránézésre azt mondanám, hogy blundel-tésztából próbáld meg...
2021. febr. 8. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg NEM croissant!

De ilyet - mármint ami így néz ki és nem annyira müanyag -leveles tésztából tudsz készíteni.

A leveles tésztába töltesz valamit - lekvár, túró, stb -, a oldalát felhajtod rá, darabokra vágod, a végeket összenyomkodod, és a tetejét csíkokban bevagdalod kb 1-1,5 cm-enként, utána sütöd.

2021. febr. 8. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
a videó alapján a levelestésztánál tartalmasabb, puhább tésztának látom...
2021. febr. 8. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!