Bakonyi vega módra?
Vega ismerösnek akarnék fözni valamit, ami a bakonyi mártáshoz passzol. (A többiek mindenevök, csirkecombot kapnak bakonyi mártásban meg nokedlit, ehhez kellene valami jellegében hasonló neki)
Amit nem tudok, mit lehetne hús helyett beletenni, aminek határozott állaga van, nem szejtán és nem szója vagy tofu, hanem valami zöldségféle inkább. Normál esetben gombát szoktam készíteni, de érzésem szerint furcsa lenne sült gomba gombamártásban.
Ha valakinek van valami jó ötlete, elöre is köszönöm.
Tegyél a mártásba "húsgombócokat" csicseriborsóból!
Itt egy recept erre (de te nyilván nem paradicsomba teszed):
Tényleg az a legegyszerűbb, hogy gombapaprikást csinálsz és a többiekén a külön sütött húst leöntöd vele.
A Lidl egy ideje már forgalmaz vegán húspótlékot, hamburgerpogácsa és "darált hús" formában is, esetleg még az opció. Nem olcsó, de egy vendégre nem halálos árú.
Köszi az ötleteket! Végignézem öket és majd kitalálom, melyiket próbálom ki.
3-as: a gombapörkölt meg a bakonyi nem ugyanaz!
Hát talán pont ezért mondta a 3-mas, hogy NE nevezd annak.
Tehát amíg a többiek bakonyit kapnak, amiben a gomba egy jelleged adó anyag, egy mártásban, addig a vega egy gombapörköltet, amiben a gomba dominál, nem mártás jellegű, hanem főételként funkcionál.
Ez se rossz ötlet, viszont amíg egy bakonyiba jó sima csiperke is, addig egy gombapörköltbe ez elég fantáziátlan, fel kéne szaporítani valami jellegzetes erdei gombával, hogy karakteresebb legyen.
A gond csak annyi, hogy a gombapörköltet nem szereti az illetö.
De az jó ötlet, hogy erdei gombát használjak a bakonyi mártáshoz - szerencsére van itthon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!