Makos teszta elkeszitese?
Figyelt kérdés
Sziasztok.
Egy olyan kerdesem lenne, hogy a makosteszta mitol lessz olyan 'szaftos'
Nekem allandoan szaraz a maktol.(daralt makot szoktam venni.) Talan azt meg lekell daralni? 😅😅😅
Ti hogy csinaljatok?
Koszonom szepen
2021. febr. 3. 14:28
1/20 anonim válasza:
Felolvasztasz kis zsírt és azzal átkevered a tésztát.
2/20 anonim válasza:
Úgy, hogy a ˛˛lessz``-t egy ˛˛sz``-el írod! Egyébként meg www.internetkereső.hu :D
3/20 anonim válasza:
A tésztát megfözöd, leszüröd, a mákot megdarálod. összekevered cukorral, ráteszed a tésztára, összeforgatod.
4/20 A kérdező kommentje:
De ha eleve daralt makot veszek is meg daraljam at?
2021. febr. 3. 14:47
6/20 anonim válasza:
Nem kell a darált mákot átdarálni újra. Egy kis plusz zsiradéktól (pl. olvasztott vaj) lesz szaftosabb. A főtt tésztát kevés vajon vagy olajon meg is piríthatod.
7/20 A kérdező kommentje:
Rendben koszonom szepen
2021. febr. 3. 14:52
8/20 anonim válasza:
Hasonló kérdésre azt írtam válaszként, hogy ne vásárolj darált mákot mert a mákból kinyerik az olajat és a maradékot drágán megvetetik. Alap, hogy te otthon darálod le és egy rész mákot keversz egy rész porcukorral. (nagyanyám receptje)
9/20 anonim válasza:
A főtt tésztára eleve kell valami zsiradék, mert összeáll egy gumóba. Mákos tészta esetén a legjobb a vaj, de ha nincs, akkor kevés olaj.
Innentől kezdve nem lehet száraz, mert nem a mák "zsírozza" a tésztát. Ha jó meleg tésztára teszed a cukros-mákos keveréket, akkor az olvadó cukor is ad neki plusz zaftosságot.
10/20 A kérdező kommentje:
Ha tesztat fozok mindog a vizbe teszek olajat :)
Megmondom oszinten makostesztat nem is nagyon szoktam mert itthon igazabol csak en szeretem :D
2021. febr. 3. 18:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!