Csirkecombból mit lehet ami nem a megszokott?
Tandoori csirke:
Ha nem tudsz szerezni tandoori masalát, a következők keverékével lehet helyettesíteni: gyömbér, fokhagymapor, római kömény, kurkuma, őrölt koriander, chilipor, szerecsendió, fahéj.
Csirke curry:
Ha nem tudsz szerezni garam masalát, a következők keverékével lehet helyettesíteni: gyömbér, római kömény, koriander, kardamom, feketebors, édeskömény, szegfűszeg, fahéj, szerecsendió
Köszi mindenkinek
6 nincs daralom
Szednai csirke comb receptje.Ajánlom minden ínyenc ízvilággal rendelkezőnek.
Egész csirkecomb alsó és felsővel.A nyél felé a bőrt lehúzod de nem teljesen.A húst több helyen a csontig bevágod,majd ételízesítőbe mártott ujjad a csontnál bekened.A csont alá is juttathatsz belőle.Persze ízlésed szerint kened be.Majd a vágásba teszel füstölt szalonna csíkot és vöröshagyma szeleteket.Amikor ezzel végeztél vissza húzod a bőrt.A bőr és a hús alá betolsz egy vékony szelet füstölt szalonnát vagy ha nem szereted akkor sima szalonnát és annyi karikára vágott vöröshagymát amennyit csak be tudsz nyomkodni a bőr kiszakadása nélkül.A nyél részre köss cérnát és tekerd be annyira,hogy ne tudjon kipotyogni belőle a vöröshagyma.A tetejét ételízesitővel vagy sóval megszórod és tálcástól tedd a hűtőbe másnapra.Ez azért fontos,hogy az ízek össze érjenek.Másnap bezsírzott vagy olajozott tepsibe teszed és a sűtőbe vele.Időnként meglocsolod a comb tetejét,de ezt már biztos tudod magadtól is.Amikor már szép gusztára sűlt akkor kiveszed a tepsit.A zsír jobb választás az olajnál.Jaj,bocs.A megmaradt szalonnát és a vöröshagymát tedd a combra és úgy sűsd.Már az illatától és elkábulsz olyan csodás.Köretnek burgonya pürét készíts.A burgonyát hámozás után kockára vágod és sós vízben megfőződ.A levet leöntöd és össze töröd.Vajat keverj hozzá és utánna tejjel öntsd fel és mixer géppel keverd össze.A sót akkor add hozzá amikor már majdnem kész.Addig hígisd tejjel amig krémes nem lesz és nem fullaszt.Egy kis őrőlt borsot is adhatsz hozzá.Tálalás után leszeded a cérnát és jó étvágyat!Annyira puha az egész,hogy még a fogatlan is jó ízüt eszik belőle.Jó tanács.Sokat készíts belőle mert eteti magát.Munka ígényes,de ha egyszer ettél belőle akkor nem fogod sajnálni a vele járó munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!