Szeretnék aszpikos felvágottat készíteni házilag. Megnéztem a kevés receptet a neten és a Youtubeon. Mit javasoltok még hozzá? Használhatok a normál élelmiszerbolti bolti kis zacskós zselatinon kívül bioboltos 250 grammosból is?
Nagyjából ennyi történik minden receptleírásban: A zöldséget összevágják, megfőzik egy leveskockával, majd hozzáadnak egy zacskó 15 grammos zselatint.
Majd a folpackal kibélelt őzgerincbe beleszórják a felkockázott gépsonkadarabokat, és ráöntik a zselatinos zöldséges levet.
Mivel tehetném még jobbá, hogy hasonlítson a bolti aszpikos felvágott ízére?
Van valami bevált praktikátok ehhez az ételhez, ami nagyon bejött?
Pl. Én azon gondolkodtam, hogy a zöldséges alaplé elkészülte előtt 1-2 perccel beledobom még a forró lébe a gépsonkát, hogy az ízek jobban összeérjenek. Ez ártana neki?
A bioboltban szoktam vásárolni 250grammos, 200 Bloomos marhazselatint, főleg gumicukor készítéshez. Ez is megfelel az aszpikos felvágotthoz?
Nem csak finom, hanem egészséges módon is szeretném elkészíteni, diéta mellé. :)
Akkora adagot fogok készíteni, ami kb. 30 deka gépsonkából kijön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!