Pulykamellet sütni v. főzni natúran, hogyan?





A pulykamellet sózod, borsozod - izlés szerint, utána teflon serpenyöben nagyon kevés olajon vagy vajon (NEM margarinra gondolok), elöször nagy lángon átsütöd mindkét oldalon, utána meg mérsékelt tüzön fedö alatt 10 percig párolod. (Finomabb - szaftosabb - lesz, ha sütés elött lisztbe mártod, lerázod a felesleget és úgy kezded sütni. Igy csak minimális liszt marad rajta, viszont hamarébb kap kérget és jobban benne marad a leve.)
Azonnal kell fogyasztani, mert utána megkeményedik.
Bármilyen párolt zöldséggel, lecsóval, vegyes salátával tálalhatod.





Ha szereted a zöldségféléket, akkor kicsit megsózva, lisztbe mártva kevés zsiradékon süsd át a hússzeleteket. Egy tüzálló edénybe tegyél mindenféle zöldséget, amit szeretsz, füszerezd meg sóval, borssal, meg zöldfüszerekkel - mit szeretsz, a húsokat tedd rá, és letakarva sütöbe süsd 30-40 percig, amig a zöldségek megpuhulnak. (Ha szereted, vagy nem nagyon fogyózol, akkor tegyél a tetejére sajtot, úgy még finomabb). A zöldségektöl finom, izes lesz, anélkül, hogy túl sok füszer kelljen hozzá.
Ha akarsz, adj mellé még párplt rizst, vagy esetleg kunplipürét.





diétás verzióban csinálhatsz egy joghurtos ragut is.
lehet kapni olajspray-t, azzal vékonyan lehet olajozni az edényt, a húst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!