Lesz valami bajunk?
És akkor csodálkozunk, hogy ennyi élelem megy a kukába... Gratulálok némelyik válaszolónak.
Kérdező: Ha erősebb hús szaga van, azzal nincs semmi gond, elő szokott fordulni bizonyos esetekben. Nyálkás szintén lehetne, mivel még az sem feltétlenül jelenti azt, hogy baj van, legalábbis ha a hús vákuumcsomagolt. Baj akkor van, ha a tárolóba beleszagolva kellemetlen, kissé a vajra, esetleg izzadtságra emlékeztető szagot érzel, illetve ha a nyálka nem egyenletes színt és állagot tekintve. Ezen kívül a hús színe is megváltozhat, de ez általában csak a kellemetlen szag után válik észrevehetővé.
Ettől függetlenül ha tartasz tőle, akkor egyszer használatos olajban vagy zsírban rántsd ki a húst, és lehetőleg még aznap egyétek meg.
A vákuumos csomagolástól is lehet ilyen "büdös" illata. Attól nem romlott, csak a csomagolást "veszi át".
A vákuumos szaláminak is néha elég érdekes szaga van - sajnos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!