Mert van liszt ize a paradicsom martasomnak?
Figyelt kérdés
Paradicsomos husgombocot csinaltam, a martasnak mitol van liszt ize? Nem foztem elegge ki?2021. jan. 11. 17:11
1/9 anonim válasza:
Talán túl sok lisztet tettél a rántásba.
2/9 anonim válasza:
Vagy sok benne a liszt, vagy nem fött meg eléggé.
Mellesleg sokkal finomabb, ha egyáltalán nem teszel bele rántást, csak beforralod sürüre a paradicsomot.
3/9 anonim válasza:
Tovább kell forralni, esetleg egy kicsivel több vízzel felengedni.
4/9 anonim válasza:
Mennyi lisztet tettél mennyi paradicsomléhez?
5/9 A kérdező kommentje:
400g suritett p.
90g lisztet csinaltam meg rantasnak.
2021. jan. 11. 20:01
6/9 anonim válasza:
Az rengeteg sztem! Én kb egy fakanálnyi liszttel sűrírek be vsgy egy liter szószt.
7/9 anonim válasza:
Én levesbe mikor csinálok rántást kb. egy teáskanálnyi elég. Legutóbb a nagy adag töltött paprikába is elég volt két evőkanálnyi liszt a világos rántáshoz. És elég sűrű lett.
8/9 A kérdező kommentje:
Koszonom
2021. jan. 12. 09:00
9/9 Dorian Gray válasza:
Továbbá, ha már lisztes sűrítésről van szó, akkor érdemes megfontolni a kukoricakeményítőt is, (étkezési keményítő néven is fut). Olyan mint a liszt, csak még finomabbra van őrölve és selymesebb a tapintása is. Előnye a sűrítésnél, hogy sokkal semlegesebb az íze, nem lesz annyira lisztes ízű az étel. Kis gyakorlással meg lehet ám különböztetni, hogy mi lett sima liszttel sűrítve és mi mással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!