Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondanátok (nagyon) finom,...

Mondanátok (nagyon) finom, könnyen elkészíthető ételeket?

Figyelt kérdés

Nos,a helyzet az hogy anyukám mindig ugyan azokat az ételeket csinálja,és én szó szerint már bele untam,úgy hogy szeretném 'rásózni' hogy csináljon végre valami újat is.

Lehet nehéz vagy könnyű kaja is,mind1.Csak ne tartson túl sokáig az elkészítése,és lehetőleg ne is legyen túl drága.


Egy 6 személyes családról lenne szó!


A válaszokat előre is nagyon köszönöm! ^^


12/L


2010. aug. 14. 13:59
 1/10 anonim válasza:
100%

sültkrupmli rántottsajttal? :)

szerintem nagyon finom és énis megtudom csinálni ^^

15/F

2010. aug. 14. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 Mr. Idegen ***** válasza:
100%

sült kacsa mell, burgonyapürével, lila káposztával

eszterházy spagetti

carbonara spagetti

2010. aug. 14. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Feldobja a rántott húst ha morzsa helyett darált mandulát vagy apróra tört cornflakest használsz.
2010. aug. 14. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Igen,ezeket az ételeket csinálja állandóan és már szörnyen unom. :\ Azért köszi a válaszokat! ^^


Ha lehet valami kevésbé ismert ételeket mondjatok,köszönöm!

2010. aug. 14. 14:15
 5/10 anonim ***** válasza:

brassói.

paprikás krumpli:D

2010. aug. 14. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mutasd meg anyukádnak, Nagyon fincsi és nem túl bonyolult.

Rakott, sós palacsinta:


1. Kisütjük a palacsintákat.

2. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a darált húst, sózzuk, borsozzuk.

3. Ha a hús kihűlt, belekeverünk reszelt trappista sajtot és paradicsompürét, esetleg más zöldségeket, ha akarunk. Keverhetünk bele egy felvert egész tojást, így nem fog szétesni a töltelék.

4. A palacsintát tűzálló tálba tesszük, tortaszerűen megtöltjük a húsos töltelékkel (1 sor palacsinta, 1 sor töltelék, stb.). a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokon addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.


Nyam.

2010. aug. 14. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Saslik /más néven rablóhús nyárson/.


Beolajozott hurkapálcikára felfűzöl felkockázott húst,szalonnát,hagymát, krumplit.Só, bors.Alufóliában be a sütőbe. Kb 30 perc múlva kész.Lehet különböző zöldségeket is felfűzni.

2010. aug. 14. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Pörköltek nokedlivel,salival

Rakott krumpli

Milanoi,krémlevesek,fözelék,(bármilyen)fasirttalesetleg tölte´ssel

rakott csirkemell,töltött csirke krumplival,gulyásleves,babgulyás,paradicsomszósz krumplipüre´vel és fött marhahússal,lasagne salival,töltött paprika.

nagyon sok van még.Nálunk ezek szoktak váltakozni.viszonylag gyorsan elkészíthetö,és finom kaják.

2010. aug. 14. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

14.35 vagyok.

Még akartam írni,hogy csirkéböl leves,a fött húst pedig bundában(tojásos lisztben)kisütni.Mellé krumplipüré,esetleg sült krumpli.


Na meg egyszerü és finom a rizses hús.

2010. aug. 14. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia! Ez is elég egyszerű és a megszokott alapanyagokból készül:

Hét lány csirke


Hozzávalók: 4 csirkecomb, 8 közepes burgonya, 2 hagyma, 1 fej fokhagyma, 10 dkg vaj, 3 dl olaj, borsikafű, kakukkfű, zsálya, petrezselyemzöld, rozmaring.

Elkészítése: A burgonyákat alaposan megmossuk, almamagozóval átfúrjuk, és a finomra vágott hagymával és fokhagymával kikevert vajjal megtöltjük, és fóliába csomagoljuk. A csirkecombokat kicsontozzuk, sózzuk, meghintjük a zöldfűszerekkel, ráöntjük az olajat, és legalább egy órán át pácoljuk. Forró faszénen vagy sütőben megsütjük először a burgonyát, mert az tovább melegen marad, majd pedig a combokat, és azonnal tálaljuk.


Halikra fasírt


Hozzávalók: 20 dkg halikra, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, só, bors, ½ l olaj.

Elkészítése: Az ikráról lehúzzuk a hártyát, összetörjük villával, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott fokhagymát, a borsot és a sót, majd annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy jól formázható legyen. Bő, forró étolajban evőkanállal kiszaggatjuk, kicsit meglapítjuk a kanállal, és kisütjük.


Dinsztelt kacsacomb


Hozzávalók: 4 db kacsacomb kicsontozva, 3,5 dl vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 póréhagyma felszeletelve, 1 babérlevél, 2 vékonyra vágott sárgarépa, 2 hagyma, só, bors.

Elkészítése: A kacsacombokat kössük össze egy madzaggal. Keverjük össze a 2,5 dl bort a fokhagymával, póréhagymával, babérlevéllel egy tálban, sózzuk, adjuk hozzá a kacsacombokat, és hagyjuk pácolódni 6 órán keresztül, néha forgassuk meg. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (6-os fokozat), csöpögtessük le a kacsacombokat, tegyük félre a páclevet, a felszeletelt répával és hagymával pirítsuk a lábakat 20 percig egy serpenyőben. Közben öntsük bele egy tejforralóba a páclevet, sózzuk, borsozzuk, forraljuk fel. Vegyük ki a serpenyőből a kacsalábakat, és tartsuk melegen. Ezután a felforralt páclébe öntsük bele a maradék bort, és újból forraljuk fel. Vegyük le a madzagot a kacsacombokról és szeleteljük fel. Előmelegített tányérra tegyük a szeleteket, és csurgassunk rá egy kicsit a szaftból.

2010. aug. 15. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!