Egy nagyon finom sajtos pogácsa receptet írnátok?
Régóta sütök, de eddig sosem sikerült számunkra igazán finom pogácsát sütni. Valami mindig volt vele. Túl élesztős, túl folytós, túl nagy, túl kicsi.. szóval most keresem a tökéleteset! :)
Van egy kedvencünk, a Lipóti Pékséges pogácsa, nagyon jó lenne ezt reprodukálni.
Fontos, hogy ne legyen túl zsíros, tehát azokat alapból meg sem csináltam, ami fele liszt fele vaj..
Tudtok jó receptet?:)
50dkg liszt
25dkg vaj
1dl olaj
1dl tej
4dkg élesztő
2tk cukor
3tk só
2db tojássárgája
20dkg sajt
A tejet meglangyosítjuk (mikróban 20 másodperc alatt), belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen 10-15 percig állni hagyjuk, amíg felfut.
A vajat megolvasztjuk (mikróban 20 másodperc alatt), a liszthez adjuk, majd belekeverjük az olajat, a sót, a felfutott élesztőt és 1 tojássárgáját. Ezután hozzáadunk 15 dkg lereszelt sajtot, és jól összegyúrjuk. A tészta lágy lesz, de nem szabad plusz lisztet hozzáadni.
A tésztát 30 percig a hűtőben pihentetjük, majd még egyszer átgyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk ki belőle.
A tetejét megkenjük a tojássárgájával, rászórjuk a maradék sajtot, és pihentetjük 15 percig. Végül 180 fokos sütőben (vagy gázsütőben 3-as fokozaton) 30 percig sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!