A halrudacskákat lehet Sütőben készíteni?
Lehet, az első kb jól írja szerintem is. Én egy kicsit mindig hagyom állni sütés után, ha kicsit hűlt, akkor már keményebb, nem esik szét olyan könnyen.
Az olajban sütésnél pedig az a lényeg, hogy forró legyen az olaj, és egyszerre ne tegyél sok halrudacskát bele, max 3-4db-ot, mert az lehűti és felvizezi az olajat, és ettől punnyad meg annyira. Ez az összes fagyasztott, sütnivaló ételre vonatkozik.
Olyan forró olajban kell sütni, hogy mikor beleteszed, spricceljen az olaj úgy sisteregjen. Ráraksz egy fedőt, 3 percig sütöd, aztán leveszed a gázról hogy hűljön kicsit az olaj, és óvatosan a fedőt épp hogy megemelve benyúlsz alá, megforgatod őket, és ujabb 3 percet sütöd. Mindvégig a forgatás kivételével csapkodnia kell az olajnak folyamatosan, azért kell a fedő.
Amúgy sütőben épp hogy spriccelsz rá egy kis olajat, 10 perc 180 fokon, forgatás, újabb 10 perc. De igazából addig sütöd míg jó nem lesz neked a színe.
Simán jók sütőben, lespriccelni se kötelező. Azt a frankó ropogós hatást viszont olajban lehet elérni, de kell hozzá a jó technika, már leírták hogyan.
A forró olajjal óvatosan, mert szeret meggyulladni, ha kifröcsög a gázlángra pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!