Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ropogós bőrű sertéssültnél mi...

Ropogós bőrű sertéssültnél mi a legjobb módszer?

Figyelt kérdés

Először készítek ilyet, és rengeteg féle receptet találtam. Valaki forgatja a húst, valaki nem. Valahol azt írják, nem szabad locsolni-kenegetni, máshol viszont kifejezetten ajánlják.

Kb. 3 kilós, vastag bőrű csontos lapockához kellene a tuti megoldás.


2020. dec. 30. 11:53
 1/8 anonim ***** válasza:
29%
Szia!Készítessz egy alaplevet vízből és leveskockából vagy vegeta porból aztán jó sok zöldséggel beteszed a húst a tepsibe és alufólia alatt 150 fokon legalább 1-1,5 órán át sütöd.Aztán alufólia le,megfordítod a húst és feltekered 180 fokra a sütőt és így sütöd kb.1 órán át aztán megfordítod és 200-220 fokon ropogósra sütöd
2020. dec. 30. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Be is írdalhatod a bőrt,akkor még finomabb lesz
2020. dec. 30. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi! A hentes már bevagdosta, oda tervezem ültetni a fokhagymaszeleteket. Sört is önthetek alá? Azt olvastam, finom ízt ad neki.
2020. dec. 30. 12:18
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Lehet,persze.Én még úgy nem próbáltam,de biztos nem rossz.Jó minőségű sör legyen
2020. dec. 30. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
72%

Iden szegfuszegesen fogom csinalni a malacsultet, amugy a komenymagos-fokhagymas vonalat kedvelem ... de most kiprobalom a szegfuszegeset.


Vagy hirtelen sutod a malacot, akkor gumisabb lesz a hus de ropogos lesz a bor ... vagy lassu tuzon szuttyogteted, akkor omlosabb a hus, de nem annyira ropogos a bor.


En ugy fogom csinalni: a hust bedorzsolom a fuszerekkel, tepsit kibelelem osszevagott lilahagymaval es fokhagymaval, erre rateszem a husit, raontok egy pohar sort, jol lefoliazom es 200fokon sutom egy orat ... egy ora mulva leveszem a foliat, a malac bore ekkorra megpuhul annyira, hogy nyonyoruen betudom vagdosni. Ha szepen felcakkoztam, akkor szurkalom bele a szegfuszegeket, jol meglocsolom a sajat levevel es 160-170fokra visszateszem meg bo masfel orara. Kozben folyamatosan ellenorzon es locsolgatom a sajat levevel. Nagyjabol masfel ora mulva felhuzom a sutot 190fok+legkeveresre es par percig meg sutom, hogy a bore a legjobb allapotba keruljon.

2020. dec. 30. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
83%
2020. dec. 30. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lesz ropogós, ha hagyod, hogy a zsírt kiengedje, ehhez nagyon sűrűn be kell irdalni
2020. dec. 30. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
83%
2020. dec. 30. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!