Ropogós bőrű sertéssültnél mi a legjobb módszer?
Először készítek ilyet, és rengeteg féle receptet találtam. Valaki forgatja a húst, valaki nem. Valahol azt írják, nem szabad locsolni-kenegetni, máshol viszont kifejezetten ajánlják.
Kb. 3 kilós, vastag bőrű csontos lapockához kellene a tuti megoldás.
Iden szegfuszegesen fogom csinalni a malacsultet, amugy a komenymagos-fokhagymas vonalat kedvelem ... de most kiprobalom a szegfuszegeset.
Vagy hirtelen sutod a malacot, akkor gumisabb lesz a hus de ropogos lesz a bor ... vagy lassu tuzon szuttyogteted, akkor omlosabb a hus, de nem annyira ropogos a bor.
En ugy fogom csinalni: a hust bedorzsolom a fuszerekkel, tepsit kibelelem osszevagott lilahagymaval es fokhagymaval, erre rateszem a husit, raontok egy pohar sort, jol lefoliazom es 200fokon sutom egy orat ... egy ora mulva leveszem a foliat, a malac bore ekkorra megpuhul annyira, hogy nyonyoruen betudom vagdosni. Ha szepen felcakkoztam, akkor szurkalom bele a szegfuszegeket, jol meglocsolom a sajat levevel es 160-170fokra visszateszem meg bo masfel orara. Kozben folyamatosan ellenorzon es locsolgatom a sajat levevel. Nagyjabol masfel ora mulva felhuzom a sutot 190fok+legkeveresre es par percig meg sutom, hogy a bore a legjobb allapotba keruljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!