Mitől lesz szalonnás a piskótaszerű sütik alja? +mindig ráragad a sütőpapír, és levesz egy réteget az aljáról, amikor lehúzom. Öreg sütő, csak a legkisebb lángot használom.
1. Nemt udom, hogy miért ragad rá a sütőpapirra, én sokáig azt használtam, de nem volt gond, szépen lejött. Talán a receptben valami alapanyag nincs megfelelően..Tényleg nem tudom.
2. Már régóta a tepsit megkenem sütőmargarinnal és megszóróm lisztel, vagyis a lisztet jól eloszlatom rajta, nagyon keves kell.Igy sokkal de sokkal finomabb. Én nem szerettem sütőpapirral amilyen lett az aljának az állaga.
Próbáld meg ne a legkisebb lángon, gyújtsd be előre, kb fél óra, míg átmelegszik.
Ha alul, vagy felül úgy égetne, akkor a begyújtás előtt tegyél alulra egy nagy tepsit, - a sajátját, az végig ér - felülre, a tepsire pedig lazán fóliát, hogy tudjon kijönni a gőz azért.
15 percig ne nyissad ki a sütőajtót.
A sütőpapír sajnos kicsit ráragad.
Ja, és próbáld meg kevesebb cukorral!!!!
Még valami. Ha azt a változatot csinálod, amikor külön sárgája+ cukor utána a liszt és végül a kemény hab, akkor a liszt előtt elkeverheted kevés habbal, utána a liszttel, mert úgy könnyebb lesz a tészta.
Lehet úgyis, hogy a habot kezdet verni, bele tojássárga, tovább, bele cukor tovább, legvégül a liszt.
A lisztet érdemes átszitálni.
Én azzal is csalok, szűken mérem.
Nekünk is vén a sütőnk, lassan örülök, hogy működik...
a sima piskóta nekem se jó, de íme egy változat, ami sütőpapírbarát és szalonnamentes:
6 tojás
26 dkg cukor
1,5 dl olaj
1,5 dl melegvíz
40 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 tk szódabikarbóna
A tojások sárgáját kikevered a cukorral, hozzáöntöd az olajat és a vizet, elkevered, majd apránként belekevered a sütőport, a lisztet és a szódabikarbónát. A végén beleforgatod a tojások fehérjének kemény habját. =) Én s legmagasabbon szoktam sütni, a közepén, ahol a rács van. Általában fincsi lesz =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!