A rostélyost muszáj bepácolni, vagy lehet hirtelen sütni serpenyőben is?
Figyelt kérdés
2020. dec. 21. 23:47
1/6 anonim 



válasza:





Nagyon valószínű, hogy rágós lesz. A rostélyost amúgy is, párolni a legjobb.
3/6 anonim 



válasza:





Sose süssük meg teljesen, belül picit maradjon véres. Ha teljesen átsütjük, rágós lesz. Azonnal tálaljuk.
4/6 anonim 



válasza:





#2-es, ne szívasd már! Veszel a hentesnél egy szelet rostélyost, hazaviszed, hirtelen megsütöd, és nem lesz rágós? Te valamit nagyon jól csinálsz!
5/6 anonim 



válasza:





4: JÓL tudja!
" Ribeye Steak
A Ribeye a marha bordájának gerinc felöli, húsos része, Ausztriában Rostbraten-nek (rostélyos) nevezik. Tökéletes választás hirtelen sütéshez. A húsdarab közepén szemnek tűnő izomrost foglal helyet. Finom zsírszerkezetének köszönhetően a Ribeye szték különösen szaftos és az íze rendkívül intenzív."
6/6 anonim 



válasza:





#5-ös, köszönöm az igyekzeted, hogy kikeress valami okosat, mert egyébként nyilvánvalóan halovány gőzöd sincs a steak megfelelő sütésréről. Amit a #4 hozzászólásban írtam, az továbbra is úgy van. Ha elolvastad volna, amit belinkeltél, akkor tudnád, hogy (onnan idézem) "addig pl. a rib-eye... akár 28 napot is elvisel", tehát 3-4 hetes érlelés után lesz olyan minőségű, hogy valóban porhanyós steak-et süthess belőle. Friss húsból ez nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!