Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyire szégyen, ha anyuka...

Mennyire szégyen, ha anyuka létre nem tudok se főzni, se sütni?

Figyelt kérdés
Nem jól megy, ezért nincs is kedvem hozzá, csak azt és akkor főzök, amikor nagyon muszáj. Sütni egyáltalán nem sütök. Sokszor próbáltam, de nem lett jó. Nem tudom és aggódom, hogy a gyerekek hogyan fognak igy megtanulni főzni, sütni, ha az anyjuk nem tudja megtanítani ( apa se szakács).
2020. dec. 19. 03:01
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
88%

Viccen kívül írom kérdező, ha zavar ez az állapot és valóban szeretnél rajta változtatni, akkor menj el egy főzőtanfolyamra! Esetleg ha van a családban barátikörödben olyan ember aki tud főzni és segítene neked tanulni, már az is jó lenne. Én tudok főzni, tulajdonképp magamtól tanultam. Viszont nem mindenkinek van hozzá érzéke, ezen kár értetlenkedni.

A főzés is egy külön szakma végülis, nem értem akkor miért is alap, hogy mindenki magától elsajátítja.

2020. dec. 19. 09:39
 22/29 Mansour ***** válasza:
87%
Szerintem a türelem és az odafigyelés hiányzik.
2020. dec. 19. 10:54
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Igen szerintem is inkább a türelem hiányzik. Anyósom pl tud főzni, de mindig érződik, ha kapkodva, türelmetlenül csinálja. Ha nyugis, odafigyel akkor sokkal jobb ízű ételt főz.
2020. dec. 19. 10:59
 24/29 anonim ***** válasza:
95%
Ha az ember magától tanul főzni előfordul ilyen időszak. Nekem is volt. Gyakorlás-gyakorlás! Egy idő után rájössz, hogyan tudod feljavítani, a víz ízű levest, hogyan tudod megakadályozni, hogy kiszáradjon a hús...stb. Tapasztalat alapján tanulsz meg dolgokat, mert emlékezni fogsz mikor újra előveszel egy receptet, hogy hú legutóbb ezt csináltam és akkor segített hátha most is... idővel megtanulod kombinálni a dolgokat.. De tényleg próbálkozni kell, évekig főztem olyan rosszul hogy az már tehetség, hála az égnek csak magamra. Ma a párom imádja a főztöm (meg én is szeretem amiket főzök). Nem szégyen, hogy nem tudsz anyukaként főzni. Az a szégyen ha ebbe beletörődsz. Nem tudom mekkora a gyerkőc, de egy idő után nem lesz kifizetődő mellette az étel rendelés és egészséges sem feltétlenül.
2020. dec. 19. 15:06
 25/29 anonim ***** válasza:
86%

Dehogy szégyen.

Nem mindenkinek való a főzés, ahhoz is érzék kell.

Ha nem hagy nyugodni a dolog, akkor utoljára még megpróbálhatsz konkrét személytől megtanulni főzni. Nincs esetleg egy rokonod/ismerősöd, aki jól főz, és hajlandó is tanítani?

2020. dec. 20. 17:53
 26/29 A kérdező kommentje:
Volt ilyen. Azt mondta végül, hogy menthetetlen vagyok ( etéren).
2020. dec. 21. 15:13
 27/29 Mansour ***** válasza:
100%
A tanító is türelmetlen, akkor mit várunk a tanítványtól? :)
2020. dec. 21. 18:36
 28/29 anonim ***** válasza:
93%

Akkor meg hagyd a fenébe! Komolyan, ne erőltesd.

Te biztosan másban vagy jó!

Az én barátnőm is ilyen. A főzés a halála. Amúgy neki az evés is csak egy szükséges tevékenység az életben maradáshoz. Egyáltalán nem eszik "élvezetből".

Viszont remek ízlése van az élet többi területén, a gyerekei és a férje imádják, remek anya és feleség.

2020. dec. 21. 18:45
 29/29 anonim ***** válasza:
31%
Tényleg vannak ilyen sík balfaszok.
2021. febr. 28. 02:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!