Hogyan kell megcsinálni? Lehet szégyen de én nem tudok
Én is állandóan elfelejtem és anyutól kell megkérdeznem, holott 20 éves vagyok és egyéb dolgokat mindig én főzök:)
De ha valaki most leírná felírom magamnak és többet nem kell anyut hívni!:D
írjátok be a googleba hogy tejberizs és válaszétok ki a jó receptet ami nektek tetszik!
ennyi az egész xD
Kéz receptem is van. Nagyobb jénai tálba rakok kb. 1 csésze rizst, ízlés szerint cukrot, fahéjat és erre öntök 1 csésze vizet és kb 1 liter tejet. 3-4 fokozaton a sütőben hagyom míg a tej el nem forr.Ha kész még lehet tejet önteni rá. Ez akkor jó ha más dolgod is van, ez a lusta rizs.
A másik:a rizst vízben kezdem főzni, cukorral, ha már félkemény öntök rá tejet és diónyi vajat. Ha megfőtt még le kell fedni, hogy fakadjon.
A bögrényi rizst diónyi olvadt vajon fehéredésig kevergetem, felöntöm ugyanannyi (1 bögre) vízzel. Amikor a vizet elfővi, az eredeti rizsmennyiség másfélszeresét öntöm hozzá tejből (1,5 bögre tej), mehet bele 1 zacskó vaníliás cukor és/vagy ízlés szerint kristálycukor is. Ha már nem sok tej van rajta, el lehet zárni és fedő alatt kb. fél órát pihentetni, még jól magába szívja a maradék édes folyadékot, de mivel az eredeti, sós rizs főzéséhez képest még fél bögrényi folyadékot kapott, kicsit nedvesebb, nyákosabb, szaftosabb marad.
A többit (fahéj, reszelt citromhéj, tejszínhab, stb. extrák ) kedved szerint vagy belerakod, vagy nem, vagy csak a tányérodon szórod meg még ezzel-azzal. Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!