Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyire szégyen, ha anyuka...

Mennyire szégyen, ha anyuka létre nem tudok se főzni, se sütni?

Figyelt kérdés
Nem jól megy, ezért nincs is kedvem hozzá, csak azt és akkor főzök, amikor nagyon muszáj. Sütni egyáltalán nem sütök. Sokszor próbáltam, de nem lett jó. Nem tudom és aggódom, hogy a gyerekek hogyan fognak igy megtanulni főzni, sütni, ha az anyjuk nem tudja megtanítani ( apa se szakács).
2020. dec. 19. 03:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
95%
Hát én ezt nem értem! Nem lehet, hogy az alapokkal is baj van? Mert ha azt írja a könyv, hogy teszem azt párolj meg egy fej hagymát és nem tudod hogy kell, már el van rontva az egész. Szerintem olyan videókat keress, amiben teljesen az alapok vannak. Párolás, rántás, habarás stb. De az volna a legjobb, ha valaki megmutatná. Kitartást! Más sem úgy született, hogy tudott főzni. 20 évesen a krumplifőzelékemet még a kutya sem érte meg, de konkrétan! A barátnőmmel futkostunk egymáshoz, vak vezetett világtalant.
2020. dec. 19. 06:29
 12/29 A kérdező kommentje:
Úgy csinálom, ahogy le van írva ( rántás is) vagy ahogy a videón látom, de mégis gáz lesz ( pld íztelen, rakottak nyálkásak, vízízű levesek)
2020. dec. 19. 06:43
 13/29 anonim ***** válasza:
41%
Elég nagy baj. Gondolom a telefon nyomkodás meg az Instára Facebookra posztolás az megy gond nélkül.
2020. dec. 19. 06:49
 14/29 anonim ***** válasza:
42%
Ha a rendelés belefér a költségvetésbe nem gáz. Anyám se tud, kb minden 2.-3. nap rendelünk. Sőt, nekünk ez olcsóbban jön ki.
2020. dec. 19. 07:00
 15/29 A kérdező kommentje:
Mi az összefüggés a telefonnyomkodas, posztolás és a főzés között?
2020. dec. 19. 07:01
 16/29 anonim ***** válasza:
32%
Jah hogy nem is érted mi a probléma... 😂
2020. dec. 19. 07:17
 17/29 A kérdező kommentje:
Szóval, nem tudott elmagyarázni az összefüggést.
2020. dec. 19. 07:29
 18/29 anonim ***** válasza:
85%

Ha minden ehetetlen, akkor ne haragudj, de fogyatékos vagyok.

Néhány szelet natúr húst csak be kell fűszerezni és megsütni serpenyőben, a sütőbe beteszel némi felszeletelt, olíva olajjal leöntött édesburgonyát meg csinálsz egy salátát és kész az ebéd.

Ha még ennyire se vagy képes, akkor tuti valami mentális problémád van.

2020. dec. 19. 08:08
 19/29 A kérdező kommentje:

Az így készült natúr hús ízetlen és kemény lett, kuka. De volt olyan része, ami még nyers maradt.

Az így készített, bár nem édes, hanem "sima" burgonya nem kellett nálunk senkinek, kuka.

A salátát utána ízesítették maguknak, ahogy én csináltam ehetetlen volt nekik.

2020. dec. 19. 08:14
 20/29 anonim ***** válasza:
95%

Nem szoktad megkóstolni mielőtt tálalod? Például a levest, salátát elég sokáig lehet javítani, ha nem ízlik. Egyébként szeretsz enni? Mert, lehet az is probléma. Ha te magad nem kedveled különössebben az étkezést, csak egy szokásos rutin, akkor lehet gond ezzel is.

Sült húsnál vagy a sütőd nincs kipróbálva, hogy milyen. Lehet, hogy alul éget, akkor alufóliát kell bele tenni. Lehet, hogy érdemesebb lenne alacsonyabb fokozaton és sokkal tovább sütni, mint felvenni nagy hőfokra a széle megég, a közepe nyers marad.

Ha pedig magadtól nem megy, akkor iratkozz be egy főzőiskolába, ahol részletesen elmagyarázzák az alapokat.

Az én édesanyám sem egy jó szakácsnő, sütni soha sem sütött, kb. kétszer-háromszor egész gyerekkoromban. Mindig megúszós kajákat csinált, sokszor ugyanazt a pár ételt ismételgette, amíg már nem szóltunk, hogy unjuk. Ehhez képest én jól tudok sütni és főzni is. A nagymamáim mellett mindig ott voltam a konyhában, plusz magam is sokat próbálkoztam. Tehát, kb. semmit nem az anyámtól tanultam, inkább apukámtól. Ő jól tudott keltésztákat készíteni is. Ezt azért írom, hogy ha a gyerekeidben lesz igény, akkor meg fognak tanulni ők is.

2020. dec. 19. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!