Mit ajánlanál első süteménynek?
Sziasztok
Ez eléggé ciki, de még sosem sütöttem semmit. Sosem használtam sütőt.
Most lesz végre sütőm, és megérett az elhatározás, hogy nekem muszáj alkotnom benne valami finomat :D
Elsőre olyat keresnék, amit szinte nem lehet elrontani.
(kíméljetek, nagyon aggódós vagyok hogy elrontom :D)
Keress valami gyerekeknek szánt, lépésről lépésre leírt receptet.
Nehéz elrontani a sütőporral készülő kevert tésztás süteményeket (mikor minden összetevőt össze kell keverni, sütőpapírral bélelt tepsibe önteni és úgy megsütni). Esetleg csomós lesz a tészta, vagy túl hamar kiveszed és sületlen marad. A receptben leírt sütési idő gyakran túl rövid, akár kétszer annyi is kellhet.
A másik, amit első sütinek ajánlanék, valamilyen világos színű aprósütemény. Azért világos színű, mert ezen jobban látszik, ha már megsült és ki kell venni. Akár mézeskeksz, linzer stb. Viszont ezeket több idő összeállítani, mert a gyúrás eleve lassabb, aztán nyújtani, szaggatni kell, ami több idő.
Kevert süti
Ennél egyszerűbb a világon nincs:
-5 nagyobb tojás (vagy 6 kicsi)
-30 dkg liszt
-20 db kristálycukor
-1 dl víz
-1 dl olaj
-csipet só
-Fél zacskó sütőpor
Ezt az egészet EGYBEN ÉS EGYSZERRE alaposan kikevered, kivajazott-lisztezett tepsibe öntöd és nagyon gazdagon megszórod valamilyen kimagozott, lecsepegtetett befőttel. 1 tábla tejcsokit is apróra vághatsz és közé szórhatod, de nem muszáj. Azért tejcsokit, mert az étcsoki kemény marad.
Nekem egy tepsihez 2 üveg házi befőtt kell. Előmelegített sütőbe tolod, közepes lángra és 30 percig nem is nézegeted. Utána tűpróbával ellenőrzöd, hogy nem ragad e a közepe. Nekem 40-45 perc alatt sül meg, de attól függ milyen vastag a tészta, lehet, hogy neked a 30-35 perc is elég lesz. A tetejét még melegen vaníliás cukorral megszórod.
Esküszöm, hogy összerakni kevesebb idő, mint ezt leírni.
Előnye, hogy nem szárad ki az olaj miatt, nyugodtan egy-két nappal előtte is megsütheted, csak ne vágd fel előre.
5-ös vagyok
Ez ugyan nem süti, de sütő kell hozzá:
Kelesztés nélküli pizza:
400 g liszt
50 g élesztő1
1 kk. só+ cukor
2 ek. olaj
1 bögre langyos víz.
A langyos vízbe beteszed a cukrot, az élesztőt és csomómentesre kevered. Nem kell megvárni míg felfut, hanem máris keverheted a liszthez, aztán az összes anyaggal összegyúrod.
Ez a mennyiség pont egy gáztepsi, de ha vastagon szereted, akkor nyújtsd kisebbre, pakold meg amivel akarod, megsütöd és kész.
Hamarabb megvan, mint a pizzafutárra várogatni és lehetőleg hideg pizzát enni.
#6
Részemről nagyon szívesen!
Majd írd meg, hogy mit sütöttél és hogy sikerült!:)
Szerintem is inkább pogácsa!
Pl. ez a "25-ös" pogácsa, ami elronthatatlan.
25 dkg vaj
25 dkg túró
25 dkg liszt
1 kiskanál só
(persze lehet csökkenteni a mennyiséget, ha elsőre csak kísérletezni szeretnél)
Összegyúrod,25 mm átmérőjű szaggatóval kiszaggatod, tetejét megkened tojással, és szórhatsz rá bármit. Szezámmagot, köménymagot, reszelt sajtot, lenmagot - amihez kedved van. 25 perc alatt megsül.
Rengeteg helyen fenn van a recept, pl. itt is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!