Egy lábasba tejet teszel, felforralod, majd beleöntöd a darát és végig kevergeted, míg nem sűrűsödik be. Ha jó az állaga neked, kiöntöd egy tálba.
2020. dec. 2. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Nem kell külön tál az összekeveréséhez, a fazékban úgy is fogod kevergetni, hogy ne égjen le, annyi elég neki. Szóval kell egy fazék, egy fakanál, majd valami amiből megeszed és egy kanál.
2020. dec. 2. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
dehogy kell előre összekeverni a grízt meg a cukrot. aki ilyet kitalált, az gyakorlatban sose főzött még. vagy nem ő mosogat. egy akármilyen lábasba beleteszed a tejet meg a grízt (én 1 rész gríz, 3 rész tejet szoktam, de elég sűrű lesz így, ha te hígabban szereted akkor több tejet használj). én a cukrot is egyből belerakom, de nem sokat, nem vagyok édesszájú. folyamatosan kevergeted amíg meg nem fő a gríz. a végén egy darabka vajat is belekeverhetsz ha akarsz. én nem laposban szoktam enni, de kinek hogy tetszik.
2020. dec. 3. 02:03
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Én pluszban szoktam még tenni bele egy kis vaníliát (vagy ha nincs rúd akkor vaníliás cukrot) és egy fél citrom héját belereszelem. Érdemes kipróbálni aki szereti ezeket az ízeket, nagyon finom szokott lenni.
2020. dec. 3. 03:35
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Hat, ha forró tejbe teszed a darát, az szép csomós lesz....
Felénk minden evőkanálnyi grizhez egy deci tej megy. Hideg tej, bele a gríz, lassan melegít, folyamatosan kever. Ha besurusodik, akkor cukor bele, elkever.
Extra ízesítés bármi lehet,
2020. dec. 3. 06:34
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Én is ezt a mértéket használom, deci tej - kanál gríz.
Nem lehet elrontani.
2020. dec. 3. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 A kérdező kommentje:
És a cukrot fontos belefőzni?
Nem elég ha utána a tányér tetején megszórom cukorral és kakaóval?
2020. dec. 3. 13:35
8/9 anonim válasza:
cukor nélkül elég íztelen lenne, érdemes legalább a főzés végefelé belekeverni
ha nem vagy édesszájú, akkor lehet kevesebbet, de ha teljesen kihagyod és csak a végén szórod meg, akkor az nem lesz olyan
2020. dec. 3. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
#7 sajnos nagyon üres ízű lenne. én is csak ezért cukrozom főzés közben, amúgy én tökéletesen meglennék bármiféle feltét nélkül :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!