Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért "mindig" (marha) lábszár...

Miért "mindig" (marha) lábszárat, ajánlanak a pörköltökbe, gulyáslevesekbe?

Figyelt kérdés

Én kezdő vagyok a főzőcskézésben és ki vagyok ezektől az inas alapanyagoktól. Ha kivágok mindent, amit el kell távolítani, alig marad valami belőle. Így az utóbbi időben mindig fehérpecsenyét veszek, árban nem sokkal több, viszont amit megveszek, az megy is az ételbe. Nekem ízlik mindig, ami készül belőle, de elgondolkodtam azon, hogy vajon miért nem ajánlják ezt egyáltalán SEHOL sem. Van valami oka ennek?

(Úgy akadtam rá erre, hogy már minden ott volt a kosaramban, ami a jó kis marhapörkölthöz kell, de nem volt más hús a pultban.)


2020. nov. 24. 18:20
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Mert az a marhanek egy olyan zaftosabb (inasabb) resze ami jol elkeszitve elolvad a szadban ... a legtobb marhahus szaraz es kemeny lesz porkoltnek, vagy szetesik szalaira. Marhalabszar jo inas hus, lassu tuzon hosszan keszitve viszont olyanna valik mint a vaj.
2020. nov. 24. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A sok kollagént tartalmazó kötőszövetekből felszabadul a zselés állagot adó kollagén. Ráadásul könnyen emészthető.
2020. nov. 24. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell kivágni mindent belőle, ez a lényege :)
2020. nov. 24. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nehogy kivágd azokat a részeket! pont attól lesz jó íze.

A főzés után már lefejtheted a színhúst - de van aki pont ezeket a cupákos részeket szereti szopogatni. :)

2020. nov. 24. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A fehérpecsenye az egy szinte jellegtelen hús, száraz, steril, legfeljebb sültnek jó (megfelelő fűszerezéssel).


Az igazi pörkölthöz kellenek a kollagénes, inas, csontos részek is.

Nem kell ezeket megenni, de a szaftjához remek ízanyagot adnak.

2020. nov. 24. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert abból a legfinomabbak.
2020. nov. 25. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Rég éreztem magam ennyire szerencsétlenül (kb. Bridget Jones szinten, mikor a spárgalevesbe kék műanyag spárgát rakott), de jól esett, hogy ilyen kedvesen válaszoltatok. Köszönöm, megfogadom amit írtatok! :D
2020. nov. 25. 12:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Mind voltunk kezdők :)
2020. nov. 25. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom a marha nyakat, kevésbé inas, inkább hártyás. Próbáld ki, talán bejön!

A lábszár, egy "klasszikus" hús, klasszikus ételekbe. :)

2020. nov. 26. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
77%
Pörköltet lehet pulykából, csirkéből, sertésből is csinálni! Én is utálom az inas húst..
2020. nov. 26. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!