Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen "tartalmas" levest...

Milyen "tartalmas" levest csináljak palacsinta mellé? Gulyáslevesen kívül.

Figyelt kérdés
2013. jan. 25. 09:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

szerinted:::::

hozzávalók:

kb. 2 literhez:

50 dkg vecsési savanyú káposzta

40 dkg füstölt sertéshús (pl. tarja, comb, lapocka stb.)

5 dkg zsír

2 dkg liszt

6-8 dkg árpagyöngye (gersli)

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

kb. 1 evőkanál őrölt paprika

2-3 babérlevél

1 kis chilipaprika

kb. 1 teáskanál egész kömény

kb. 10 szem egész bors

őrölt feketebors

kb. fél teáskanál borsikafű

aprított kapor (télen fagyasztott)

csipet cukor

A tálaláshoz:

tejföl

Elkészítés:

A gerslit előre beáztatom, az áztatóvizet többször lecserélem.


A húst (gyorspácos) kockázom, a káposztát leöblítem, kinyomkodom, a szálakat átvágom. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom.


Fele zsiradékon a hagymát megdinsztelem, majd a fokhagymát is, a köményt megfuttatom benne. Meghintem őrölt paprikával, egyet keverek rajta, ráteszem a káposztát, a húst és a gerslit. Felengedem kb. 1,5 liter vízzel, fűszerezem babérral, chilivel, egész borssal, puhulásig lassú forralással főzöm (sót csak később adok hozzá, ha igényli).


Közben zsemleszínű rántást készítek a maradék zsiradékból és lisztből, kevés vízzel kikeverem, a levest berántom. Ha szükséges, sózom, őrölt borssal, borsikafűvel, aprított kaporral ízesítem, együtt pár perc alatt készre főzöm, a végén csipet cukorral lágyítom az ízeket.


Tálalásnál tejfölt kínálok hozzá.

2013. jan. 25. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

DE meg ezt is lehet:::

Hozzávalók:

2 db cékla

2 db sárgarépa

3 db paradicsom

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db krumpli

1 evőkanál balzsamecet

1 teáskanál cukor

2 db húsleveskocka

őrölt bors

római kömény

vaj

tejföl

Elkészítés:

A céklát, a sárgarépát és a krumplit megpucoljuk, majd kisebb darabokra felvágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk.


Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a vöröshagymát, elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és céklát, majd jól összeforgatjuk, tovább pároljuk. Pár perc után beletesszük a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, majd a balzsamecetet és a cukrot. Jól összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd félpuhára főzzük. Végül beletesszük a krumplit, és puhára főzzük a zöldségeket.


Amikor már minden teljesen megpuhult, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.


Tálaláskor a leves tetejére tejfölt kanalazzunk. Nagyon finom lesz az íze a római köménymagtól, és a tejföl nagyon jól illik hozzá.

2013. jan. 25. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Vagy meg ez csak ez idoigenyesebb:::::::

Hozzávalók:

40 dkg füstölt sertéshús

20 dkg tarkabab

25 dkg savanyú káposzta

10 dkg paprikás füstölt kolbász

1 közepes nagyságú vöröshagyma

1 babérlevél

2 gerezd fokhagyma

1 mokkás kanál borsikafű

3 dkg liszt

3 dl tejföl

bors

citromlé

kapor ízlés szerint

Elkészítés:

A füstölt húst 2 liter vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük.


A füstölt léhez adjuk az előző este beáztatott babot, a leöblített és felaprózott savanyú káposztát, a kolbászt, a hagymát egészben, a babérlevelet, a fokhagymát és a borsikafüvet, s az egészet puhára főzzük.


Ha megfőtt, akkor a vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet kiszedjük.

A kolbászt karikákra, a füstölt húst kisebb kockákra vágjuk, és visszatesszük a levesbe.


A lisztet simára keverjük 2 dl tejföllel, és behabarjuk vele a levest. 5 percig gyengén forraljuk, ízlés szerint utána sózzuk, borsozzuk, és citromlével

savanyítjuk.


Tálaláskor kaprot szórunk rá.

2013. jan. 25. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
100%

savanyúkáposztás csülkös bableves

borsóleves csirke vagy kacsa aprólékkal

palócleves

frankfurti leves

lebbencs leves

lencse leves

2013. jan. 25. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha nem ma akarod, akkor beáztatsz egy kis tarkababot levesnek, füstölt csülökkel, vagy kolbásszal.


Ha ma ebédre, akkor ragulevest akár csirkéből, akár sertés combból

Ha van zöldbabod, akkor palóclevest (valami kis husival)

2013. jan. 25. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Az előbb írtam egy kérdésre, hogy én hogyan készítek palóclevest. pont palacsinta lesz utána holnap.

a palócleveses mai kérdésnél leírtam, szerintem megtalálod.nem gulyás, egy kicsit más.

2013. jan. 25. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Tárkonyos, tejfölös raguleves!
2013. jan. 25. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Hmm, a tárkonyos-tejfölös ragú leves, nagyon finom :) Édesapám báránynyelvet is főz bele, ettől lehet, hogy nem sok embernek fut össze a nyál a szájában, de nagyon finom, omlós hús :)
2013. jan. 25. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Eva368 válasza:
A frankfurti leves is jól passzol a palacsintához szerintem. Itt találsz receptet: [link]
2018. szept. 5. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!