Hogy tudok itthon karamellát csinálni?
Sima cukor karamellt? Olyat ami a dobostorta tetejen van? Baromi egyszeru!
Fogsz egy edenyt, beleszorod a kristalycukrot es felteszed a tuzhelyre takarek langon. Elelinte felcsavarhatod neha a langot, de egybol vedd is vissza takarekra. Nem kell csinalnod semmit, csak nezni (ne nyulj bele, ne keverd meg) ... nezd tovabb (csavargathatod a langot, de mindig vedd vissza takarekra.
Egy ido mulva azt fogod latni, mint ha a cukor elkezdene nedvesedni (ekkor kezd el olvadni a cukor) ... a langot most mar tartsd takarekon, de a cukorba meg mindig ne keverj bele. Felfognak gyorsulni az esemenyek, mert a cukor olvadasa utan mar gyorsan barnul, ha tul sotet akkor viszont keseru lesz ... tehat figyelni kell.
Amikor mar azt latod, hogy a cukor legnagyobb resze megolvadt es a kozepe elkezd barnulni, akkor lehet belekeverni eloszor ... innentol kevergetheted es figyeld a szinet. Amikor ugy erzed jo, akkor kesz is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!