Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ciki, ha 14 évesen nem tudok...

Ciki, ha 14 évesen nem tudok semmit főzni/sütni?

Figyelt kérdés

Mármint az alap dolgokat tudom, zöldségeket hámozni, tésztát nyújtani, habot verni, rántotthúst bepanírozni stb, de magamtól még soha nem főztem vagy sütöttem semmit. maximum kávét vagy teát. szóval én mindig csak segítettem.

de osztálytársaim is már mind tudnak sütni muffint, palacsintát, rántottát, de az a baj hogy egyedül én nem merek nekiállni, ha anyukámat kérem meg, ő csak annyit mondd hogy 'jó, majd máskor'.

szóval szerintetek nagyon nagy baj, ha még nem nagyon tudok főzni vagy sütni?

2010. aug. 10. 23:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
18%
00:30 nem tudom te hol élsz de nálunk sokkal olcsóbb a félkész cucc mintha magam csinálnám ugyanazt... szóval minek is vacakolnék vele? nekem van jobb dolgom is.
2010. aug. 11. 02:02
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

Lehetsz akármilyen jó szakács most, az mindegy, mert ha egy válogatós pasit fogsz ki, úgyis újra kell tanulnod mindent, hogy megfelejjen az ízlésének.

Az én barátom pl nem eszi meg a mirelit kajákat.

Lehetetlen rászoktatni egyszerűbb kajákra :/

Tegnap pl stefánia vagdaltat csináltam neki krumplipürével, volt benne tojás is, meg hozzá sült hagymát, és akkor ez így ízlett neki.

Ma bolognai spagetti lesz, de azt is csak úgy eszi meg, ha rakok bele jó sok darálthúst.

Megtehetném hogy veszek a boltban egy üveg szószt, aztán ráöntöm a tésztára... de ezt csak én enném meg, ő nem :)

Tehát kénytelen vagyok neki normálisan főzni, mintha egy étteremben lenne. Egyébként ha rosszat főzök, akkor rendel kaját neten. Persze néha rendelhet, nem bánom, de az sokba kerül. Azon a pénzen akkor inkább ruhát veszek :)

2010. aug. 11. 05:54
 13/18 anonim ***** válasza:
76%
Én 15 vagyok, nem tudok semmit magamtól megfőzni, de anyumnak bármiben szoktam segíteni. Pár hete kezdtem el komolyabban venni, most már tésztát, nokedlit tudok csinálni (bár uttóbihoz kell a recept:D), bolognait is meg tudom csinálni (hozzávalók egyenesen a kertből.. nagy része). Majd megkérem anyumat, hogy segítsen palacsintát sütni. Egyébként tudok csinálni tejbegrízt és pudingot, valamint kávét. :D
2010. aug. 11. 06:02
 14/18 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Sütni már a te korodban sütöttem egyszerűbb dolgokat, viszont a főzéshez csak most kezdtem hozzá. Egyedül. Nyugodtan merj belevágni, sokkal jobb ha saját magad tapasztalod ki, hogy mit, hogyan, mintha valaki áll fölötted, és folyton azzal traktál, hogy ezt nem így, hanem úúgy...stb

Kezdd egyszerűbb dolgokkal, pl. a muffinok talán a legegyszerűbbek a sütik közül.

Itt egy másik kérdés, jó válaszok érkeztek (a 3. hozzászólást írtam én): http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__10..

19/L

2010. aug. 11. 06:50
 15/18 anonim ***** válasza:
75%
Pedig csak annyi a főzés, hogy kiválasztasz egy ételt,ha nem megy fejből megnézed a szakácskönyvet.Egy idő múlva fejből is fog menni, és kedved szerint át is alakíthatod a receptet. Csak el kell kezdeni valahol.
2010. aug. 11. 07:37
 16/18 anonim ***** válasza:
84%
figyelj nálunk középsulis koliban (15-19 éves korosztály) 100 lányból 30 ha tud főzni magára kaját ha esetleg rossz a koszt (és egy kb tojásrántottát répzelj el, vagy zacskóslevest) vannak páran akik tudnak rendesen komolyabb kajákat is, de többnyire egy egyszerű cézássaláta kikeveréshez is kell a nevelőtanár segítsége. amúgy szobatársaimra is én főzök :) barátnőm olyan áhítattal nézte ahogy egy egyszerű tükörtojást csinálok neki hogy az valami hihetetlen :) szóval nyugi, nem ciki. inkább az a jó, meglepő (számomra) ha már ilyen korban is tudsz magadra főzni :) én is kb a te korodban kezdtem el érdeklődni a sütés/főzés iránt amúgy. most már imádom ;) (bár mamám híres sütijei, tortái biztos sokat segítettek abban hogy érdekelt legyek, hisz sokszor kért hogy kutyuljak össze ezt-azt :)) 16/L
2010. aug. 11. 08:34
 17/18 anonim ***** válasza:
52%

14 évesen még én is csak azokat tudtam megcsinálni mint te,na meg tudtam tojást és bundás kenyeret sütni,talán még palacsintát.

Most 16 éves vagyok és elég sok mindent tudok.

Már sokszor sütöttem halat,sütőben tejfölösen/citromosan,vagy rántottam már ki többször is.

Készítettem már rakott krumplit,krumplipürét,paprikás krumplit,párolt rizst,rizibizit,padlizsánkrémet,többféle salátát.

Sütöttem már tortát is(nem kész tortalapot raktam össze),palacsintát,és más sütit is.

Én mindig akkor szoktam sütni főzni,amikor anya nincs itthon mikorra hazajön kész a kaja és nagyon örül neki.

Szerintem lassan próbálkozz,először valami egyszerűt recept szerint aztán már magadtól is menni fog.Segíts anyukádnak sütni,főzni és akkor elleshetsz pár trükköt,én is így tanultam meg amiket tudok:D

Másrészt meg a saját készítésű kaja sokkal jobb mintha félkészen vennéd,egészségesebb és ami a legfontosabb,hogy TUDOD MI VAN BENNE!

2010. aug. 11. 10:00
 18/18 anonim ***** válasza:
49%

Óhh lányok, öröm olvasni ezt a sok konyhatündért :)

F/18

2010. aug. 11. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!