Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Puliszkát milyen étel mellé...

Deák Dominik 2020 kérdése:

Puliszkát milyen étel mellé tálalnád köretként?

Figyelt kérdés

- milyen halas ételhez illik?

- milyen húsos ételhez illik?

- milyen borsós vagy babos ételhez illik?

- milyen sajtos ételhez illik?

- milyen tojásos ételhez illik?


A neten csirkepaprikáshoz ajánlották vagy sajtosan/juhtúrósan. Milyen hagyományosabb formáit ismeritek még?



2020. nov. 21. 09:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Liba, illetve kacsahusok mellé. Puliszka, szilva lekvárral megkenve,kcsavérrel, és kacstepertővel. Vagy májjal.
2020. nov. 21. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
80%
Hal és hús mellé, de nem pörkölt mellé, inkább sült húsok mellé, vadhús mellé, szarvas, őz. És szárnyasok mellé, liba, kacsa. Egytál ételekhez szerintem nem illik.
2020. nov. 21. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
67%

- Sült, rántott húsok mellé mint pl. a rizi-bizit, felturbózva zöldségekkel, fűszerekkel, esetleg mellé még valami mártást, hogy ne legyen száraz

- Pörköltfélékhez, tokányokhoz miután megfőtt, egy kicsit hűlt, kiszaggatnám mint a nokedlit, és köretként a tányérra raknám

- Főzés után akár nokedli formára, akár gombóc alakban, mint a kifőtt tésztára tejföl-reszelt sajt, egy kicsit a mikróban összemelegíteni

- Tojásos ételhez: ha tojáspörkölt köretként, vagy rántott tojás mellé rizi-bizi formában

2020. nov. 21. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
87%
Osso buco mellé nagyon finom!
2020. nov. 21. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképpen legalább szaftos húshoz adnám, teljesen száraz feltéttel (natúr csirkemell, rántott hús) nekem nagyon száraz. A kicsit erősebb ízű, vadas beütésű húsokhoz sokszor csinálok, bárányhoz, kacsához, libához, nyúlhoz, őzhöz, szarvashoz.

Akár pörkölthöz, vadashoz is, de ahhoz nem simán megfőzve, hanem pl így: [link]

A halakhoz, tojáshoz, zöldségpörkölthöz nekem valahogy nem illik annyira.

Ha valami vega a cél, én tejszínes tárkonyos gombapörkölthöz szoktam puliszkát enni.

Ha sajtosan akarod enni, én inkább egytálételt csinálnék belőle, rántott/grillsajthoz én nem puliszkát csinálnék. Megfőzöd a puliszkát, tepsiben sajttal, juhtúróval, sült szalonnadarabkákkal rétegezve megsütöd, a tetejére sajtot pirítasz. Egyszerű, de ha ízes, finom sajtot használsz vagy rendes juhtúrót, és valami jó húsos füstölt szalonnát, nem pedig trappistát és tescos bacont akkor nagyon finom íze van. Vacsorára, vagy egy tartalmasabb leves (halászlé, gulyás) után sós főételnek kitűnő, kb ugyanazt a szerepet tudja betölteni mint a túrós csusza.

2020. nov. 21. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi mindig kapros juhturoval esszük vagy csak juhturoval és pirított hagymával és vele sült kolbász karikával és tejjel.

Egyébként rakott puliszkat is szoktam belőle készíteni.

De igazából sült húsok mellé illik kacsa, liba, vádak.

2020. nov. 22. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
*vadak*
2020. nov. 22. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!