Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Így lehetne jó sült húst...

Így lehetne jó sült húst készíteni? (Kezdő vagyok a konyhában.)

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy sertés combot vastagabb szeletekre vágnék, megsóznám, és kevés zsiradékon sütnék rá egy kis kérget. Aztán a zsiradékkal együtt átraknám egy zománcos öntöttvas sütőtálba, tennék mellé nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát, szemes feketeborsot, pár babérlevelet és zúzott fokhagymát, majd lefedve sütném a sütőben.

Ez így vajon egy jó étel lenne? Kezdő (és elég kétbalkezes) vagyok a konyhában, szívesen fogadnék tanácsot, hogy egy hasonló ételt hogyan kéne másképpen csinálni.



2020. nov. 16. 21:41
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
szerintem nagyon jól hangzik
2020. nov. 16. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
47%

Igen de nem is kell serpenyőben sütni előtte.

Tedd a tepsibe, so, bors, fűszerek ami tetszik. Kevés zsiradék vagy egy szelet szalonna mellé. Fokhagyma, vöröshagyma. Kevés víz. Letakarva sütöd.

(Késsel megszúrod később,így tudod hogy jó e)


Amikor majdnem jó, mehet mellé bármi. Krumpli, répa, borso, kukorica... Amit szeretsz.

Megint letakarod. Ez gyorsan jó lesz. Megszúrod, ha puha leveszed a fedőt/fóliát és pirítod még egy kicsit.


Ha kérdésed van főzéssel írj nyugodtan privit

2020. nov. 16. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

"Ez gyorsan jó lesz"

kivéve a krumpli és a répa. én azokat az elején tenném bele a hússal együtt, a fólia alatt szépen minden megpuhul, utána fólia le, gyönyörű aranybarnára sül majd minden. és én seprenyőben megpirítanám előtte a húst, főleg ha disznó, különben a sütőben az összes zöldségre ereszti ki azt a fehéres barnás cuccot (gondolom vér meg ilyesmik, én azt nem szeretem megenni)

2020. nov. 16. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
65%

Azért sütjük előbb előbb a húst, és utána tesszük a zøldségeket.

Ha nem ökölnyi krumpli akkor gyorsan megvan. Én 4be vágyom a normal krumplit, a répàt karikazom.

2020. nov. 16. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
Valaki írta, hogy ne süsd elő a serpenyőben. Ne halgass rá! Először hirtelen körbe kell pirítani minden oldalát. Ne nagyon, csak éppen fehéredjen meg, és akkor ez a külső réteg bent tartja az ízeket.
2020. nov. 17. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
97%

Serpenyőben elősütni, ahogy tervezted, majd bele a sütőtálba (egy-két korty vizet is szoktam) és fóliát rá, majd ha a hús megpuhult, fólia le, és szép pirosra sütöd.

Vastagra vágott hasáb krumplit, és a többi zöldség is legyen vaskos, akkor a fólia alatt a hússal együtt párolódik, majd a végén azok is kapnak egy kis sült réteget.

2020. nov. 17. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
96%

Mindenképpen tegyél alá kevés vizet, amikor a sütőbe teszed, mondjuk 1 kg húshoz 1 dl-t és fóliázd le! Amikor már omlós, akkor sütheted pirosra.

A fűszerezést a te ízlésed dönti el (én só, bors, fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél variációt választanám)

A zöldségeket, krumplit egyszerre tedd be a hússal!

2020. nov. 17. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
25%
Ha teszel mellé zöldséget is, akkor igazán fölösleges mellé vizet tenni. A húsból és az zöldségekből a sózás hatására ígyis épp elég folyadék jön majd ki.
2020. nov. 17. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
37%
Csak annyit, hogy én a vastagabb szeleteket picit megklopfolnám, és elősütés előtt lisztbe forgatnám. Azt tapasztaltam, hogy így lesz igazán omlós, puha, és így nem szárad ki.
2020. nov. 17. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
94%

#8

Az elősütött húsból már nem fog neki annyi lé kifolyni, hogy ne csizmatalp keménységű legyen a hús, ha nem tesz alá kevés vizet hiszen pont az az elősütés - kérgesítés - lényege, hogy benne maradjanak az ízes nedvek.

A sárgarépa meg a krumpli meg főleg nem arról híres, hogy levet ereszt, különösen nem olyan mértékben, hogy azon omlósra süljön egy száraz sertéscomb.

2020. nov. 17. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!