Így lehetne jó sült húst készíteni? (Kezdő vagyok a konyhában.)
Arra gondoltam, hogy sertés combot vastagabb szeletekre vágnék, megsóznám, és kevés zsiradékon sütnék rá egy kis kérget. Aztán a zsiradékkal együtt átraknám egy zománcos öntöttvas sütőtálba, tennék mellé nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát, szemes feketeborsot, pár babérlevelet és zúzott fokhagymát, majd lefedve sütném a sütőben.
Ez így vajon egy jó étel lenne? Kezdő (és elég kétbalkezes) vagyok a konyhában, szívesen fogadnék tanácsot, hogy egy hasonló ételt hogyan kéne másképpen csinálni.
Igen de nem is kell serpenyőben sütni előtte.
Tedd a tepsibe, so, bors, fűszerek ami tetszik. Kevés zsiradék vagy egy szelet szalonna mellé. Fokhagyma, vöröshagyma. Kevés víz. Letakarva sütöd.
(Késsel megszúrod később,így tudod hogy jó e)
Amikor majdnem jó, mehet mellé bármi. Krumpli, répa, borso, kukorica... Amit szeretsz.
Megint letakarod. Ez gyorsan jó lesz. Megszúrod, ha puha leveszed a fedőt/fóliát és pirítod még egy kicsit.
Ha kérdésed van főzéssel írj nyugodtan privit
"Ez gyorsan jó lesz"
kivéve a krumpli és a répa. én azokat az elején tenném bele a hússal együtt, a fólia alatt szépen minden megpuhul, utána fólia le, gyönyörű aranybarnára sül majd minden. és én seprenyőben megpirítanám előtte a húst, főleg ha disznó, különben a sütőben az összes zöldségre ereszti ki azt a fehéres barnás cuccot (gondolom vér meg ilyesmik, én azt nem szeretem megenni)
Azért sütjük előbb előbb a húst, és utána tesszük a zøldségeket.
Ha nem ökölnyi krumpli akkor gyorsan megvan. Én 4be vágyom a normal krumplit, a répàt karikazom.
Serpenyőben elősütni, ahogy tervezted, majd bele a sütőtálba (egy-két korty vizet is szoktam) és fóliát rá, majd ha a hús megpuhult, fólia le, és szép pirosra sütöd.
Vastagra vágott hasáb krumplit, és a többi zöldség is legyen vaskos, akkor a fólia alatt a hússal együtt párolódik, majd a végén azok is kapnak egy kis sült réteget.
Mindenképpen tegyél alá kevés vizet, amikor a sütőbe teszed, mondjuk 1 kg húshoz 1 dl-t és fóliázd le! Amikor már omlós, akkor sütheted pirosra.
A fűszerezést a te ízlésed dönti el (én só, bors, fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél variációt választanám)
A zöldségeket, krumplit egyszerre tedd be a hússal!
#8
Az elősütött húsból már nem fog neki annyi lé kifolyni, hogy ne csizmatalp keménységű legyen a hús, ha nem tesz alá kevés vizet hiszen pont az az elősütés - kérgesítés - lényege, hogy benne maradjanak az ízes nedvek.
A sárgarépa meg a krumpli meg főleg nem arról híres, hogy levet ereszt, különösen nem olyan mértékben, hogy azon omlósra süljön egy száraz sertéscomb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!