Olyan bevált sütemény/keksz receptet keresek, amibe lehet mintát sütni? (Bővebben lent)





Nekem eddig ez vált be a legjobban. De sajnos nekem ez sem úgy néz ki mint a képen, nem épp csak kivehető a minta az elkészült kekszeken. Nem tudom mit csinálok rosszul.





Ezt egy pár évvel ezelőtti Good Food újságból vettem:
Vajas keksz alaprecept (Kb. 50 db lesz belőle)
• 400 g liszt
• 100 g porcukor
• 200 g vaj
• 42 g hideg víz
• egy csipet só
• 2 teáskanál vanília aroma
Keverjük össze a száraz alapanyagokat (liszt, porcukor, só). Morzsoljuk hozzá a hideg vajat. Amikor nagyjából egyforma szemű morzsákat kapunk, öntsük hozzá a hideg vizet. Gyúrjuk egyneművé. Fél órát pihentessük a hűtőben.
Melegítsük elő a légkeveréses sütőt 180 fokra, és szaggassuk ki a kekszeket. A tésztába pecsételt felirat vagy minta sütés után is jól látható lesz. A kiszaggatott kekszeket helyezzük sütőlapra, és toljuk be a mélyhűtőbe legalább fél órára. (Vagy a normál hűtőbe másfél órára.) A lényeg, hogy jó hidegre hűljön. A hűtőből egyenesen a sütőbe tegyük, kb. 10 percig süssük. Figyeljük, nehogy megbarnuljon, megégjen a keksz.
Nekem bevált. Roppanós, finom, megtartja a sütipecsét mintáját.





Nem tudom, hogy beleillik-e az elképzelésedbe, én linzert szoktam készíteni, ha mutatós süteményt akarok.
Ezt a receptet használom, bár én mindent duplázok, linzerkiszúróval csinálom. A tésztát lehet alakítani szerintem bármilyen formára, csinálhatsz belőle akármit, ha jól összegyúrod, nem morzsolódik, viszont sütőből kivéve ropogós, mint egy keksz.





Az alap linzer nem mindig jó, mert a minta eltűnik a sülés során.
Direkt sütipecsétes recepteket keressetek, lehetőleg olyan bloggerek oldalán, akik kipróbált recepteket adnak közre.





#2 receptje beválik. Kipróbáltam, működik.
Köszi szépen ❤️❤️
#2. Én is kipróbáltam és sikerült, köszönöm szépen a receptet!
A többieknek is köszönöm a választ, csemegézzek 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!