Miért lesz gumis a sütim?
A lényeg, hogy a tészta minél levegősebb legyen, amitől szépen fel fog futni a tepsiben, vagy formában, amiben sütöd és akkor tud jól átsülni és nem marad lapos, mert akkor gumis lesz.
Én úgy szoktam piskótát csinálni, hogy külön szedem a tojás sárgáját és fehérjét. A fehérjében rakok egy pici sót, majd a cukrot a fehérjéhez teszem 1-es fokozatban mixerelve, jól elkeverem és úgy keverem kemény habbá, aztán hozzáöntöm a sárgáját és elmixerelem a fehérjével, csak annyira, hogy el legyen oszlatva szépen. Utána egy fakanállal többszöri hozzákeveréssel szitálom hozzá a lisztet. Lisztből mindig csak nagyon csapott, nem teljes kanállal rakok hozzá. Ha mondjuk 8 tojásos piskótát csinálok, kb. egy fél csomag sütőport keverek el a liszttel. A fakanállal szépen belekeverem a lisztet. Kiduzzad a tészta sütés közben a tepsiből, annyira felfut, amikor átsül, akkor picit hagyom pihenni a sütőben és aztán veszem ki. Gyönyörű piskótáim szoktak így lenni.
Kérdező, milyen receptet használsz, és hogyan csinálod...?
Felvered rendesen a tojás fehérjét habbá? Utána óvatosan, fakanállal kevered el benne a lisztet?
De akkor az NEM piskóta! :-DDD
Hanem valami keverttészta.
A piskótához csak tojás-cukor-liszt kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!