Zöldséges vacsorát szeretnék készíteni, soványabb hússal! Írnátok egy-két használható ötletet?
A ti ötleteitek érdekelne leginkább,talán használom majd mindet,így érdekes a dolog!:)
Alapanyagok,receptek,elkészítés!Bármi érdekel!
Nagyon szépen köszönöm,ha megosztjátok velem!:)
Szezámmagos csirke csíkok vitamin salátával.
Megmosod a csirke mellett,felcsíkozod olyan 7-8 cm hosszúra,és 4-5 cm vastagra. (vagy ízlés szerint) Kissé megsózod,de csak az egyik oldalát,majd bepanírozod. Még ne süsd ki,tedd hűtőbe. Csinálj vitamin salátát: saláta,répa csíkok,paradicsom,csemege kukorica,pritamin paprika. (én póréhagymát is szoktam beletenni,ez már ízlés dolga)Megmosod,összevágod a zöldségeket,sózod borsozod,és állni hagyod. Amíg áll,csinálj hozzá valamilyen öntetet,ez már rád van bízva,hogy milyet. (Én álatlában fokhagymás majonézzel szoktam összekeverni a salátát.) Ha kész a sali,süsd ki a húst, majd saláta ágyon tálald. Könnyű nyári vacsora, illik hozzá a fehér, félédes bor. :-)
Zöldséges hal
(Fogyókúrás)
Hozzávalók: ½ kg hal, 10 dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gyalult patisszon, 10 dkg gomba, 20 dkg paradicsom, só, késhegynyi fehérbors, víz, vaj.
Elkészítése: A megtisztított zöldségek közül vízben megpároljuk 1 lábasban a burgonyát és a répát, egy másik lábasban a patisszont és a paradicsomot. Ezután a zöldségeket olajban együtt megpirítjuk. A szeletelt gombát külön pirítjuk meg. Előmelegített tűzálló edényben vajon megsütjük a halat forró sütőben. Kb. negyed óra sütés után a halhoz hozzáadjuk a pirított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd fóliával letakarva még fél órán át sütjük.
Előző vagyok. Itt van még 1:
Gőzben párolt lazacfilé párolt zöldségekkel
Hozzávalók: 60 dkg lazacfilé, citromlé, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg kukorica, 15 dkg zöldborsó, 20 dkg gomba, 20 dkg spárga, 1 ek. olívaolaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A halat sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, reszelt fokhagymával bekenjük. Ezután edénybe helyezett rácsra fektetjük, majd gőzben, fedő alatt készre pároljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a kívánt alakúra vagdossuk, majd olajon alaposan összepirítjuk és készre pároljuk.
Én még ezeket is imádom:
Fokhagymás tengerihal-filé
(Fogyókúrás)
Hozzávalók: ½ kg tengerihalfilé, 2-3 dl tej, 2 ek. margarin, 3 gerezd fokhagyma, grill vagy flekken fűszerkeverék, só, bors.
Elkészítése: A fagyos halat szobahőmérsékleten felolvasztjuk, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy, hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtőbe tesszük és 3-4 órán át állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekről a tejet, fűszerkeverékkel meghintjük, szükség esetén sózzuk, borsozzuk. Teflonedényben megolvasztjuk a margarint, beletesszük a halat és fedő alatt, mindkét oldalán 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan forgassuk, mert könnyen széteshetnek), majd a fedőt levéve mindkét oldalát megpirítjuk.
Fóliában párolt tengeri halfilé
Hozzávalók: 60 dkg tengeri halfilé, 20-20 dkg cukkíni és gomba, 2 dl fehérbor, 4 dl tejszín, kevés olívaolaj, 1 csokor petrezselyem, 2 paradicsom, 1 citrom, 40 dkg hosszúszemű rizs, só, friss kakukkfű, fehérbors ízlés szerint.
Elkészítése: Egy nagyobb darab alufóliát duplán használva béleljünk ki egy serpenyőt úgy, hogy a fólia túllógjon a serpenyő peremén. Öntsünk bele egy pár csepp olívaolajat. Tegyük bele a kiolvasztott tengeri hal szeleteket, szeleteljünk rá két-három fiatal cukkinit és három-négy fej vékonyra szeletelt gombát. Adjunk hozzá néhány cikk paradicsomot is, sózzuk, borsozzuk meg. Öntsük rá a fehérbort és a tejszínt. Dobjunk rá egy-két szál egészbe hagyott petrezselymet és friss kakukkfüvet - vagy szórjuk meg szárítottal. Tegyük fel egy kicsit a tűzre, hogy a serpenyő alulról alaposan átforrósodjon. Közben készítsünk fedőt: az alufóliából hajtogassunk "fóliasapkát", és fedjük le vele a már kicsit rotyogó ételt, a kilógó fóliaszéleket is hajtsuk rá. 220 fokos előmelegített sütőbe téve tizenöt-húsz perc alatt kész - közben ne nyitogassuk a fóliát. Ezalatt megfőzhetjük a rizst bő vízben, pár csepp olívaolajjal, sóval -- mintha tésztát főznénk. Erre a rizsfőzési eljárásra csak a hosszúszemű rizsek - pl. a basmati - alkalmasak. Ha megpuhult, leszűrjük és alaposan lecsöpögtetjük. Mikor a hal elkészült, leemeljük a fóliát a tetejéről (óvatosan, mert kicsaphat a gőz). Tálalhatjuk a fóliában is, de úgy is, hogy az egészet átcsúsztatjuk egy tányérra. Citromot adunk mellé.
Magyaros nyúlragu leves
Hozzávalók: 60 dkg nyúlcomb, 1 hagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, ½ zellergumó, 1 csokor kapor, 15 dkg burgonya, 5-6 ek. liszt, 1 dl tejföl, 1 tojás, só, fűszerpaprika, olaj.
Elkészítése: Egy lábasban olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük kevés vízzel, és megvárjuk, hogy felforrjon. A nyúlcombot kisebb kockákra vágjuk, és a pörköltalaphoz adjuk. Mikor a hús kifehéredett, sózzuk. A sárga-, és fehérrépát, illetve a zellert felkockázzuk, és a húshoz adjuk. Megszórjuk finomra vágott kaporral, de használhatunk szárítottat is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst és a zöldségeket, majd 20-25 percig főzzük.
Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. 2 evőkanál lisztet kikeverünk a tejföllel, és kevés vízzel. Egy merőkanál forró levet öntünk hozzá, majd ezzel a habarással sűrítjük a levest. Még egyszer alaposan kiforraljuk. 3-4 evőkanál lisztet egy csipet sóval és egy egész tojással összedolgozunk. Annyi lisztre van szükség, amennyit a tojás felvesz, de arra figyeljünk, hogy a csipetke tésztának keménynek kell lennie. Lisztezett kézzel sós, forrásban levő vízbe csipkedjük a tésztát, és körülbelül 1,5 percig főzzük. Leszűrjük, majd tálaláskor a tányér aljára tesszük, és erre merjük a levest.
Illatos-omlós pulykaszelet
(Fogyókúrás)
Hozzávalók: 4 vékony szelet pulykamell, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 citrom, 3 tojás, 2 ek. olívaolaj, 5 dkg margarin, 5 ek. tyúkhús-alaplé, só, bors.
Elkészítése: Egy kis edénybe csavarjuk az egyik citrom levét, a másikat pedig szeleteljük fel vékonyra, amit majd a díszítéshez használunk fel. 2-3 szál petrezselymet ugyancsak tegyünk félre a díszítéshez, a többit vágjuk apróra. A pulykamelleket óvatosan klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat hevítsük fel, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpuhultak és a belsejük sem rózsaszín már. Szedjük ki, tegyük félre. Öntsük az alaplevet a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felét, a maradék margarint és petrezselymet. Alacsony hőfokon a hússzeleteket a pecsenyelével együtt a serpenyőben még egyszer felforrósítjuk. Fűszerezzük, ízlés szerint még egy kis citromlevet adhatunk hozzá. Vegyük ki a hússzeleteket, tegyük tányérra, öntsük le a pecsenyelével, díszítsük citromszeletekkel. Vegyes zöldségsalátával kiváló vacsora az egész családnak.
Szia!
Bocs, hogy ennyi receptet írtam, de épp fogyókúrázom, úgyhogy ilyesmit eszem. :)
Van rengeteg receptem csirkemellre is, ha esetleg még érdekel:)
Köszönöm a recepteket és az ötleteket!
A nyúlragulevest megfőztem,és nagyon finomra sikerült!
Megbolondítottam egy pár csepp citromlével,és egy kis fokhagymával (a nyuszi húsa nekem egy kicsit édes levesbe,de ez megoldotta a "problémát")!
Mindenkinek ajánlom,kellemes ízharmóniájú egytálétel!
Még egyszer köszönöm!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!