Milyen kelt tésztát süssek ma? Zöldséges batyu szerűségre gondoltam.
Meg gondolom van otthon zöldség. :)
Készíts sima pizzatésztát, ehhez csak liszt kell, élesztő, olaj, pici tej és só, meg langyos víz. Megkeleszted.
Kell egy muffin forma, megkened olajjal. A tésztát megfelelő számú cipócskára osztod, ha 12 db-os, akkor 12-re.
Belesimítod a tésztát a formába, hogy maradjon hely a közepén.
A töltelék lehet bármilyen zöldség, félpuhára párolva, egy kis tejföllel (fokhagymás tejföllel) összekeverve, és sajttal megszórod a tetejét.
Vagy: egyszerű kelt tésztát gyúrsz, és belevegyítesz némi üvegesre pirított hagymát és egész köménymagot, nagy pogácsákat szaggatsz belőle, és a tetejét megkened tojással, és megszórod még egy kis köménymaggal.
Egy fél kiló liszthez kb. két fej hagyma kell apróra vágva, és egy mokkáskanál kömény, plusz a tetejére.
A pizzatésztát úgy is készítheted, hogy kinyújtod, téglalapokra vágod, megtöltöd párolt zöldséggel, a széleit megkened tojással, összehajtod, összenyomod, megkened tejjel vagy tojással a tetejét, villával picit megszurkálod és készre sütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!