Nem vagyok valami nagyon jó szakácsnő, de szeretnék újfajta dolgokat kipróbálni, hogy ne mindig ugyanazokat főzzem. Viszont a férjem nem engedi. Mit tegyek?
Lehet, nem is ide kellett volna irni, hanem egy másik kategóriába.
Szóval. Két éve vagyok házas és azóta van saját háztartásom. Amig otthon éltem, mindent anyukám csinált. Én maximum segitettem neki.
Hagyományos magyar kajákat ismerem és tudom csinálni. Pl. pörkölt, hús leves, paprikás krumpli és ilyenek, amiket álltalábna otthon esznek az emberek.
A múltkor gondoltam ujjitok és csináltam tejfölös húst salátával. A férjem hazajött és még mielőtt egy falatot is evett volna belőle, az egész ment a szemétbe. Teljesen kikelt magából, hogy minek változtatok és miért rontom el a sima sült húst ilyen szarokkal? Vagy pl.miért kell a rántott húst szezámmagba/dióba is belerakni? Ha normálisat nem tudok főzni, akkor ne főzzek inkább.
Viszont, ha meg felsorolom a régieket, hogy mit akar enni, erre mondja, hogy mindig ugyanazokat főzöm.
Kicsit elegem van már ebből. És lehet, hogy elsőre nem sikerülne, akkor ennénk szendvicset, de legalább megpróbálnám és másodszorra sikerülne. Miért nem engedi meg, hogy kipróbáljam mit tudok?
Másnál is probléma kitalálni, hogy naponta mit főzzenek?
Otthon egész más volt. Mindig volt valami főtt kaja és anyukám soha nem kérdezte meg apukámat, hogy mit enne. Csak főzött valamit és az volt.
Én mindig megkérdezem, mert volt már ebből is vita, hogy nem arra vágyott, amit főztem, és még igy sem megy könnyen.
Lehet, hogy ezért is utálok főzni?
Hát ez mondjuk egyértelmű, hogy ezért utálod a főzést. Nekem volt egy ilyen pasim, az első ilyen reakciójánál közöltem vele, hogy odaállhat a tűzhely elé főzni, vagy pedig takarodhat haza anyucihoz ebédelni ha nem tetszik valami. Ha mégegyszer leszarozza a kaját, amit kemény melóval megcsinálok, vele fogom feltörölni a padlót. ( mármint a pasimmal)
Csináld azt, hogy a férjednek megfőzöd az unalmas hagyományos kaját, magadnak meg nyugodtan újítgass
. Tudom, hogy ez dupla munka, de szerintem csak néhány alkalommmal lesz rá szükséged, utána szerintem be tudod vezetni a változatosabb étrendet. Ha nem volna változás esetleg felszólíthatod a párodat, hogy lesz szíves az anyjánál ebédelni.
Lehet, h kicsit durva voltam, de őszintén szólva feláll a szőr a hátamon az olyan pasiktól akiknek az evés meg a főzés központi téma az életükben.
Mutasd meg a férjednek a konyhát, csinálja meg ő, ha nem tetszik. Barom... már bocsánat. Nem mond semmit, leszólja a hagyományosat, hogy uncsi, de az új meg nem ízlik. Hát komolyan, odaállítanám a tűzhely mellé, hogy mutassa meg ő, mit tud, egyen, amit akar.
Újíthatsz amúgy fokozatosan is, nem kell egyből belevágni egy teljesen másba. Anyukám is csinált már olyan újítást, hogy rajtuk kívül senki nem ette meg, tényleg nem volt finom. Én szoktam újítgatni, mert nekem meg tényleg uncsi néha, de én bevállalom, aztán ha jól sikerül, anyu is átveszi a receptet, eddig 1-et nem árultam el neki, saját fűszerkeverék recept, titkos :-D azt nem adom ki, míg nem szabadalmaztatom.
Csinálhatsz olyat pl. hogy pörköltet megcsinálsz hagyományosan is meg tejfölösen is mondjuk, a köret lehet ugyanaz, párod azt válassza, amelyiket szeretné. Nem egészen dupla munka, csak a kaja fele. Apróság, lehet, hogy idővel megeszi az újat is, de az is lehet, hogy marad a zsíros kenyérnél hagymával.
Én is ugyanígy vagyok vele a mai napig is, félve próbálok ki új recepteket, pedig én már 10 éve házas vagyok :)) Nem utálok főzni, csak félek, hogy kárba vész az étel. Az én férjem sem túl "vállalkozó szellemű", de nem szokott leszidni azért, ha valami nem sikerül tökéletesre. Ne hagyd magad! Úgy tanulsz, ha újra meg újra megpróbálod, úgyis jó lesz előbb utóbb!
Sok sikert a konyhában!
Ne haragudj, de ritka nagy barom a férjed. Nem benned van a hiba, te jó feleség vagy :) Én megfojtottam volna, ha kiönti a szemétbe amit főzök az biztos.
Mondd meg neki, hogy főzzön ő ha ő jobbat tud. vagy ne panaszkodjon, ha neki az új nem kell. Ne válogasson akkor hanem egye meg az unalmasabb ételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!