Miért nem lesz sose szép barna a mézeskalácsom?
Figyelt kérdés
Mindig csak ilyen kis világos színe lesz sütés után2020. nov. 8. 20:42
1/4 anonim válasza:
Én nem magam fűszerezem, hanem Kotányi fűszerkeveréket teszek hozzá. Az valahogy jobban megfogja.
2/4 anonim válasza:
Milyen receptet használsz? Mennyi mézet teszel bele?
3/4 anonim válasza:
Ne tojással hanem cukros tejjel kend le sütés előtt, attól majd megbarnul a sütés során.
4/4 anonim válasza:
Kérdező, ha elég mézet teszel bele, akkor meg fog barnulni. Vagy lehet még azzal is fokozni, hogy sima cukor helyett barnacukrot használsz.
Az én receptem arányai:
375 g méz
125 g cukor
750 g liszt
50 g vaj
3 csapott kávéskanál sütőpor
2 tojás
2 cs. mézeskalácsfűszer
Nagyon szép színű lesz mindig!
Én cukros-vizes oldattal kenem le a tetejét - bár szerintem ez nem befolyásolja a színét. Mert belül is ugyanolyan szép színű.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!