Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem lesz sose szép...

Miért nem lesz sose szép barna a mézeskalácsom?

Figyelt kérdés
Mindig csak ilyen kis világos színe lesz sütés után
2020. nov. 8. 20:42
 1/4 anonim ***** válasza:
80%
Én nem magam fűszerezem, hanem Kotányi fűszerkeveréket teszek hozzá. Az valahogy jobban megfogja.
2020. nov. 8. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Milyen receptet használsz? Mennyi mézet teszel bele?
2020. nov. 8. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
80%
Ne tojással hanem cukros tejjel kend le sütés előtt, attól majd megbarnul a sütés során.
2020. nov. 9. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, ha elég mézet teszel bele, akkor meg fog barnulni. Vagy lehet még azzal is fokozni, hogy sima cukor helyett barnacukrot használsz.


Az én receptem arányai:

375 g méz

125 g cukor

750 g liszt

50 g vaj

3 csapott kávéskanál sütőpor

2 tojás

2 cs. mézeskalácsfűszer


Nagyon szép színű lesz mindig!

Én cukros-vizes oldattal kenem le a tetejét - bár szerintem ez nem befolyásolja a színét. Mert belül is ugyanolyan szép színű.

2020. nov. 9. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!