Jó ez így, lehet ebből otthoni csokikrém? Hogy csinálnád?
50g olívaolaj
50g kakaópor
10g (por)cukor
Ez egy keserű, olajos folyékony szósz lesz, nem krém.
A legegyszerűbb krém az, hogy csokira forró tejszínt öntesz (1:1 arányban), ami felolvasztja, ezt kell betenni a hűtőbe, ha kihűlt, akkor ki kell habosítani.
Nem. Ráadásul az olivaolajtól iszonyú keserű lesz.
csokoládé+tejszín 1+1 arányban, ahogy az előző válaszoló írta.
Esetleg vajat keverhetsz össze kakaóporral, cukorral és esetleg pár csepp tejjel.
A fenti kombinációnál még az is jobb, ha kakaóport, cukrot és tejet keversz össze, mindenből egyenlő adagot.
Kérdező, tkp. mit szeretnél csinálni?
Csokikrémhez keserűcsoki kell, enélkül csak valami kakaós katyvasz lesz!
A csokikrém így készül:
keserű csokoládé
vaj, vagy margarin (hogy lágyítsa)
cukor
esetleg rum aroma (vagy rum)
#7
Milyen allergiád van Kérdező?
Illetve melyik az az allergia, amelyik a vajat (állati eredetű, laktóz, cukor) illetve a margarint lefedi, ami növényi eredetű, nincs benne laktóz, sem cukor?
Sőt, ha olajat ehetsz - és a kérdésed szerint ehetsz - akkor margarint is ehetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!