Elősütött pizzaalapon hogy készül a pizza?
Nem csináltam még ilyet, ajándékba kaptunk valami olasz márkájú pizzaalapot.
Megkenem, megrakom feltéttel, addig oké. De meddig sütöm? A pizzaalapon azt írja, hogy lefedve 3 percig... de három perc alatt át se melegszik a szósz/feltét, nemhogy megolvadna a sajt vagy megsülne a sonka stb.
Szóval fura.
Ti hogy használjátok az ilyen alapokat?
A tésztát emelgesd meg sütés közben, abból látni, hogy hol tart a folyamat, nem sült-e túl a tészta. Ha már kezd barnulni, akkor a tészta biztosan készen van, de egyébként nem muszáj megvárni, hogy barnulni kezdjen, van aki "nyersebben", kevésbé ropogósan szereti.
Ugyanez igaz a szélére is, ha barnul, akkor biztosan jó már a tészta, de ugye alulról direktebben kapja a hőt, ezért jobb onnan tájékozódni, mert ott fog legelőször szenesedni.
A feltét akkor van készen, amikor a sajt szétterült rajta és foltokban már szép aranybarna. Klasszikus hiba, amikor a sajtot túlsütik és ennek hatására elvékonyodik, megpirul.
12, sajàt magam készítette tésztával nincs gond. Itt az elősütött pizzalap 3 percét kérdőjeleztem meg. Mivel az már nem friss nyers, ugye...
Nem gondoltam, hogy ez egy ilyen nehéz meg bonyolult kérdés lesz... -.- De aki a kérdésre válaszolt, annak köszönöm! A lényeg, hogy akkor felejtsem el a nyersen nem fogyasztható feltéteket, mert itt már nem sütök semmit, max melegítek.
14, ez mondjuk lehet egy megoldás. :D
A csomagoláson serpenyőt rajzoltak; hogy abba legyen lefedve. Ez is rejtély nekem, sütőhöz szokott konyhabarbárnak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!