Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elősütött pizzaalapon hogy...

Elősütött pizzaalapon hogy készül a pizza?

Figyelt kérdés

Nem csináltam még ilyet, ajándékba kaptunk valami olasz márkájú pizzaalapot.

Megkenem, megrakom feltéttel, addig oké. De meddig sütöm? A pizzaalapon azt írja, hogy lefedve 3 percig... de három perc alatt át se melegszik a szósz/feltét, nemhogy megolvadna a sajt vagy megsülne a sonka stb.

Szóval fura.

Ti hogy használjátok az ilyen alapokat?

2020. nov. 5. 10:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A tésztát emelgesd meg sütés közben, abból látni, hogy hol tart a folyamat, nem sült-e túl a tészta. Ha már kezd barnulni, akkor a tészta biztosan készen van, de egyébként nem muszáj megvárni, hogy barnulni kezdjen, van aki "nyersebben", kevésbé ropogósan szereti.

Ugyanez igaz a szélére is, ha barnul, akkor biztosan jó már a tészta, de ugye alulról direktebben kapja a hőt, ezért jobb onnan tájékozódni, mert ott fog legelőször szenesedni.

A feltét akkor van készen, amikor a sajt szétterült rajta és foltokban már szép aranybarna. Klasszikus hiba, amikor a sajtot túlsütik és ennek hatására elvékonyodik, megpirul.

2020. nov. 6. 02:02
 12/15 anonim ***** válasza:
75%
Én a pizzát mindíg maximum hőfokon sütöm ami nálam 270 fok és mivel én otthon készítema tésztát így kb 7 percig tart a sütét de ellenőrzöm a tészta színét is, ha még túl világos, nyilván nincs kész :)
2020. nov. 6. 10:20
 13/15 A kérdező kommentje:

12, sajàt magam készítette tésztával nincs gond. Itt az elősütött pizzalap 3 percét kérdőjeleztem meg. Mivel az már nem friss nyers, ugye...

Nem gondoltam, hogy ez egy ilyen nehéz meg bonyolult kérdés lesz... -.- De aki a kérdésre válaszolt, annak köszönöm! A lényeg, hogy akkor felejtsem el a nyersen nem fogyasztható feltéteket, mert itt már nem sütök semmit, max melegítek.

2020. nov. 6. 10:28
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A 3 perc szerintem onnan jön, hogy olaszoknál kemencében szokták a pizzát sütni, ott tényleg ennyi idő kell neki.
2020. nov. 6. 15:30
 15/15 A kérdező kommentje:

14, ez mondjuk lehet egy megoldás. :D

A csomagoláson serpenyőt rajzoltak; hogy abba legyen lefedve. Ez is rejtély nekem, sütőhöz szokott konyhabarbárnak :D

2020. nov. 6. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!