Nyers, formázott tésztát le lehet fagyasztani?
Formázott pizzatésztáról van szó. Eddig elősütöttem és úgy fagyasztottam le, de rájöttem, hogy így nem az igazi, mert az elősütött pizzalappal más lesz a végeredmény.
Régen próbáltam úgy fagyasztani, hogy megkelesztettem a tésztát, összegyúrtam és úgy dobtam be a fagyasztóba, de az kiolvadás után ragadós volt és össze is ment, ezért keleszteni kellett felhasználás előtt.
Ha megformáznám a tésztát és így tenném el a fagyra, akkor is ugyanez lenne az eredmény?
Azt szeretném, ha kiolvadás után csak a szószt és feltétet kellene ráraknom, tehát a tésztát ne kelljen újragyúrni és keleszteni.
Mert pl egy vagy két személyre készíti, vagy nem mindig van ideje a tésztával foglalkozni, vagy néha szeretne "azonnal" pizzát.
Én egyébként évek óta fagyasztok le megformázott és elösütött pizzatésztát, mert a gyerekeim elég spontán rákívánnak, így csak kiszedem a fagyasztóbók, megpakolom és azonnal (kiolvasztás nélkül) sütöm, így kb 15-20 perc alatt kész a frissen sült pizza, mindenkinek olyan feltéttel, amit akar.
12-es :) ez butasag.
Eldontod, hogy csinálsz pizzát … amikor eppen kedved van (alapanyagok mondjuk vannak) … par perc alatt osszedobod a tesztat, amig keleszted elomelegited a sutot, osszavagod az alapanyagokat es lereszeled a sajtot. Mire mindennel elkészülsz a suto meleg, a teszta sutesre kesz, megpakolod es amig sul szep rendet raksz. Ennyi egy pizza.
Ellenben ha csinálsz egy csomo tesztat, akkor eloszor is problemaid lehetnek vele hiszen azert kérdeztél, de emellett kenyszerpalyara helyezed magad, mert innentol fogva pizzát kell enned, hiszen tele a huto tesztaval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!