Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Formázott micro-sd kártyának...

Formázott micro-sd kártyának sajnos a régi adatait olvassa régi telefon, miután (normál)formáztam a kártyát, sőt, azóta hard reset-eltem a telót is (gyári visszaállítás). A kártyával, vagy a telóval kell (még) tenni valamit?

Figyelt kérdés

Jelzem, hogy tapasztalatom szerint nem fat32, hanem fat16 file rsz működik jól micro sd használatakor, főleg esetemben, tehát régi, nyomógombos telóknál, így erre állítottam a kártyaformázást.

Ha muszáj márka+típus, szójatok, légyszi, és megadom. Linux érhető el nálam (általában azt használom), windos10 azonban sokszor órák, mire újra hozzájutok -csak offline!-, bár utóbbin formáztam meg a micro-sd kártyát, normál módon.

Nem mélyformat (nem is tudom, hogyan kell mélyformázást), hanem normál. NEM gyorsformázást alkalmaztam, hanem normált!

Ez után bár a desktop gépem jól olvassa a formázott kárytát mint formázott, és megint másoltam a kártyára, azt is kezeli szépen az asztali gépem. Egyes mobil eszközök is épp így, helyesen, pl egy nyomógombos régi teló.

Ellenben az egyik régi, de másik nyomógombos telóm csak a formázás előtti kártyaállapotot olvassa, ha behyelezem! És ez a problémám, mivel főleg azon szeretnám használni a micro-sd kártyát (amit formáztam). Ez után ezt az utóbbi, kérdéses telefont hard reset-nek tettem ki, szabályosan el is végezte. Nem sima törlés, hanem hard reset volt, két módon is csináltam, menüből a "gyári visszaállítás"-sal, de előtte "*#" kezdetű kódokkal (utánanéztem, mivel kell a típusához). Minkétszer sikeres volt a teló hard reset-je.

Ellenben még mindig a kártyaformázás előtti kártyaállapotot olvassa, sajnos. Pl kiírja, mely zenéket találta meg a teló (már rég nem kéne rajta lennie a format miatt), persze a rényomok, nem játsza le természetesen.

(Gondolom, vagy benne maradtak a telóban a régi adatai a kártyának, bár nem tudom, akkor hogyan ismerte fel a kártyát, vagy arról lehet szó, hogy a kártyából a régi adatokat tudja csak kiszedni, emrt ugye a normál formattálás sem töröl semmit, csak ha egyszer felülíródik.)

Kérlek titeket, csak relatíve egyszerű megoldást írjatok, ne kernelcserét, ne progarmozást stb, hanem egyszerűbbet. Se nem értek azokhoz, sem pedig nem kockáztatnám se a teló, se a kártya éppségét én mint laikus (hátha avval csak elbaltáznám). Köszi.

2020. aug. 31. 21:37
 1/3 pappgr válasza:
Igazság szerint a gyorforméués azt jelenti, hogy az adathalmaz elejére és végére tesz egy-egy jelzőt, hogy ez "üres" elméletileg a normális formázás pedig minden egy ez bitet 0-ra ír. Mélyormázás ugyanez csak többször, mert a valóságban az átírt 0 nem teljesen 0 és van egy kevés esély hogy ki lehet olvasni. Egyszóval működnie kellett volna. Esetleg próbáld meg hogy olyan formátumot használsz amit nem tud olvasni és remélhetőleg leformázza saját magának.
2020. szept. 1. 10:02
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi, de sajnos evvel nem jutok előbbre... Egyébként semmilyen formátumra nem reagál más módon.

Mint utaltam rá, a gyanúm az, hogy a telefon a ludas, hiszen más mobiltelefon (szintén régi nyomógombos) az aktuális állapot szerint, tehát helyesen értelmezik.

Azaz gyanusan nem a kártyát olvassa hibásan az egyik régi teló, hanem azon teló -sejtésem szerint- be is azonosítja a telót, és emlékszik is, hogy korábban mit olvasott ki belőle.

Épp ezért tettem az említett próbát, hogy a telefont hard reset-elem, ami siekrült is, csakhogy még mindig a régi adatokkal "emnlékszik" arra a micro sd kártyára. PErsze nem biztos, hogy jól sejtem, bizonytalan vagyok, ezért írtam ki a kérdést, és azért, hogy vajon mi a megoldás...

Esetleg valaki segíthet annyiból, hogy jelzi a moderátornak, hogy másik kategóriába jobban illik, így a mobiltelefonok kategóriába.

(Bár részben jó kateg-ba írtam ki, de iott hátha előbb látják hozzáértők, és hátha inkább a telefon a ludas a hibába tekintetében.)

2020. szept. 2. 19:53
 3/3 A kérdező kommentje:

Közben rájöttem. Tanulságul, hátha más is járt már így ,vagy (neadjisten) fog így járni:

FAT32-re kell formázni, azt mindegyik régi mobil olvassa (és tudtommal az újabbak is).

Az okozta a gubancot, hogy FAT16-re formáztam először, és volt bár régi mobil, amelyik az új adatok szerint olvasta, viszont volt olyan fajta régi mobil, amelyik nem tudta olvasni, viszont a régi állapotra emlékezett.

2020. szept. 12. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!