Mi a véleményetek a gölödinről?





Volt erről vagy 100 kérdés korábban. Rengeteg neve van az ország különböző tájain, abszolút bevált szokás. :)
CSak az érdekesség kedvéért..
- lábatlan tyúk
- egérke
- műhús
- gyerekhús
- hercsula
- pampuska
- vakhal
- pogácsa
- szamárhús
- prézli
- bodag, ill. bodak
- puffancs
- vakarcs
- profézi
- paflet
- marcsa
- ruhája
- süti
- kaparék
- compó





Itt egy hosszabb lista. [link]
bodag, podag, pampuska, vakarcs, vakorcs, vakarék, tócsni, egérke, malacka, madárka, halacska, puffancs, vakhal, falshal, vakcsibe, lábatlan, veréb, marcsa, piri, bobájka, pröméte, pofézli, panádli, cibere, cibak, panku, pancúrka, cicvara, pufajka, kukunpityere, prütty, pikhercs, lapótya, kadóc, campakt, kófic, pancsucska, püspók, sipola, belét, bölőke, bakatojás, lapcsánka, tolimó, pucni, málé, gubacs, gezemice, plecsni, micsli, kukli, buci, placsmag, pacsni, pumpedli, morzsafasírt, kenyérke, süket, hamis, hamishús, üres, üreshús, hamisfasírt, műhús, hústészta, kenyérhús, húsnélküli, csontnélküli, csalóka, ropogós, bunda, bundapogácsa, morzsika, prézli, prézlipogácsa, gyerekpecsenye, gyerekhús, kenyérnélküli, parasztkenyér, talicskakerék, anyámhúsa, tyúkoslepény, tojáslepény, belülsárga, papahusi, padkadarab, vaktöltény, bábafoga, lómáj, medvetalp, legényfogó, szanyiemberhúsa, bajusznövesztő, háziasszonyszíve, szakácsnéfalat, szakácsmaradék





Millió neve van annak amiről te beszélsz Kérdező, ahogy fentebb is írták, de éppen gölődinnek nem hívják! :)
A gölődin az krumpligombóc és levesbetét.
Mellesleg gyerekkoromban anyám mindig kisütötte a panírozás maradékot és megettük. Természetesen, amikor már nem volt hús.
Ma már én nem csinálok, mert ismerem a mértéket és rendszerint az utolsó szelet végére elfogy a tojás.
Sok mindent lehet rá mondani, de azt nem, hogy gusztustalan.





3-as vagyok
Ja és anyám pracninak nevezte.










A gölödin abból a krumplis-tésztából készül, amiből egyébként a núdlit készítjük, vagy éppen a krumplis-lángost.
Ami a kérdésben van, annak nálam nincs neve, viszont én is kisütöm. Kanállal bele az olajba, a kanál hátuljával egy kicsit meglapítom, úgy sütöm meg.















Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!