Ki mit főz ma és a héten?
Egyszerűen már ötletem sincs.
Ma is hűtő ürítést tartottam.
Frankfurti levest, brokkolis tejszínes tésztát csináltam.
Hagymás bab Bud Spencer módra
(megy bele szakál szõr is)
Ma csontlevest csinálok, sok zöldséggel, pirított májat basmati rizzsel, csalamádéval.
Tegnap vadas volt spagettivel, karfiol levessel.
Holnaptól rendelt étel jön, mert már nem győzöm a főzőcskézést.
Sok ötlet van, de kevés a kedv. És a "mit főzzek?" kérdésre "Mindegy." a válasz sajnos nálunk is.
És a legjobb, amikor nekik megcsinálom ötlet híján a mindig aduász pirított, húsos szendvicset, magamnak meg mondjuk egy édeskrumplis lapcsánkát kolbászkarikákkal, akkor persze, hogy mindegyik enné az enyémet :DD
Tervben van töltött káposzta, tegnap rakott padlizsán volt nekem, nekik meg házi hamburger.
Káposztás sztrapacskát meg magamnak akarok már réges rég csinálni, a fiúknak meg lesz a halálosan unalmas rántott hús, fűszeres, héjas krumplival.
Tegnap főztem előre pár napra "maradékos menüt": az elmúlt hétről maradt egy fél cukkini, egy fél padlizsán, fél üveg paradicsomszósz, egy fél hagyma és 2-3 marék koktélparadicsom.
Néhány karika cukkinit, egy marék paradicsomot és a paradicsomszószt felütöttem egy kevés lencsével és némi mirelit brokkolival és összefőztem tésztaszósznak. Ma ezt ebédeltem, holnap is ezt viszek munkába.
A padlizsánból, hagymából, egy kevés cukkiniből csináltam padlizsánkrémet, ez lesz a héten a vacsora & napközbeni snack pirítóssal.
Holnapig igyekszem kitalálni a hét további részét, csütörtökön-pénteken egyáltalán nem lesz időm/kapacitásom főzőcskézni, majd megint összeütök valamit előre.
#17 vagyok
Párom ma szilvás gombócot ebédelt, aztán ment vissza melózni - fizikai melót végez. :)
Szerencsére nem minden "férfi ember" akarja intravénásan bekötni magába a féldisznót. :D
A cukkinilepény tényleg nem a fehérjedús kaják csúcsa, de nem is írta a válaszoló sehol, hogy csakis azt fogyasztják egész nap, egész héten....
(#5-ösre reagáltam)
Van még húsleves,finomfőzeléket csináltam fasírttal.holnap passz!és azután is.
Az a baj,hogy én sem tudom megmondani mit ennék...a lányom mindenevő,fiamnak kb 6 étel van amit szívesen eszik,férjem hústkrumplival-párti...
Volt már hogy 4 félét főztem egy nap,de olyan is hogy fintorogva ugyan de ették amit eléjük tettem.nem egyszerű ez a "mit főzzek ma?" kérdés...
De azért pár ötlet:
Pásztortarhonya,cigánypecsenye,rakott csirkemell,rakott kelkáposzta,hurka-kolbász,bbq oldalas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!