Ti miket főztetek a héten?
Itt két kérdés, ahol éppen erröl volt szó - tudom a keresö nem adja ki:
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..
Paradicsomos csirkét
Sült Sertés csülköt burgonyapürével
Zöldséges tejszínes tésztát
Minden kaját el lehet készíteni kisebb mennyiségben is. Én a héten főztem karalábélevest, rizst sült oldalassal, sárgaborsó főzeléket a maradék sülthússal (ezt te is megteheted, hogy két napra süss húst). Spenót tükörtojással, főtt krumplival. Holnap grízestészta lesz.
De csinálhatsz rakott krumplit, vagy tepsis rakott cuccokat darálthússal, krumplistésztát, házi pizzát, a lista végtelen. Nem írtad, mennyire tudsz főzni.
Ma ez lesz a menü:
zöldbab főzelék, két tojásból tojásos szendvics, ebben hagyma, tejföl majonéz van összekeverve főtt tojással, 100 gramm mogyoró, alma lenmaggal meg még szerintem lesz lencsefőzelék is vagy sajtos tészta. Másnap mondjuk eheted ugyanezt lecserélve az egyik étkezést mondjuk halra rizzsel, így főzhetsz több adagot egy adott ételből, amiket váltogatsz több napig.
Karalábélevest galuskával
Borsófózeléket zabfasírttal
Gombás quinoával töltött karalábélevelet
Pizzát
Kekszes sütit
Krumplipürét a maradék gombás toltelékből készült fasírttal és friss salit
Bármit el lehet készíteni kis adagban is, vagy eheted többször, esetleg variálhatod (pl nálam a maradék toltelékből fasírt lett). Holnap dahl leves lesz és mákos császármorzsa, a hétvégén pedig Bolognai és csicseriborsósaláta algával
Csülkös bableves pogácsával
Sajtkrémleves + héveknédli
Zöldségleves + köleskrokett lencsefasírttal és tzatzikivak
(Előre is elnézést kérek, ha nem írok mennyiséget, ugyanis nagycsaládi mennyiséggel dolgoztam.)
Rakott krumplit (reszelt fokhagymával, sóval és frissen őrölt borssal dúsított tejföllel, házi füstölt kolbásszal és reszelt sajttal "megrakva" - azaz rétegezve).
Krumplis tésztát "Kolozsvári módra":
Füstölt kolozsvári szalonnát lepirítva zsírjára, szalonnát kivéve, hagymát lepirítva, utána fokhagyma, hegyes erős zöldpaprika, végül őrölt kömény, bors, pirospaprika - nálam ez a pörköltalap - rája a krumpli (plusz víz természetesen), puhulás után (közben sózva ízlés szerint) a kifőtt tészta, majd végül a pörc, összekever és előmelegített sütőben süt tepsiben kiterítve 180 °C 15 percig. Végeredmény: majdnem mint a slambuc + ropogós pörccel dúsítva.
Lóbablevest gazdagon: Lóbab + lila lóbab, leveszöldség (sárga-, fehérrépa, zeller, karalábé, petrezselyemzöld, kevés zöldpaprika + húsvétról megmaradt szívsonka főzőlevének egy része (sonkalé, babérlevél, vöröshagyma, szemesbors) + egy kevés "Pick Békebeli" márkájú füstölt tarja és lapocka kockázva vegyesen + megmaradt házi füstölt kolbász. Külön kifőzve bolti csipetke (esetleg tarhonya) kevés vajjal összekeverve, hogy ne tapadjon. (Egyrészt utálok levestésztát gyártani, másrészt azért sem főzöm soha a tésztát a levesbe, mert ezáltal a leves - ha nagy a mennyiség - úgy tovább eláll és az ízét sem befolyásolja a tészta "lisztes" íze.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!