Mit főztetek a héten vagy mit fogtok?
Nagyon kellenének az ötletek.
Nálunk volt töltött csirkecomb, csirkemell rántva, pörkölt, csülkös ételek, fasírt félék, tészta félék.
Már nincs ötletem.
Ma zöldségleves és palacsinta volt, elég sokféle. Lehet, hogy a héten szinte minden nap az lesz, mi nem unjuk meg, az tuti, max. a sütését, kell elé valami, mert különben órákig készíthetem a szükséges mennyiséget, hiába van fél tojás minden palacsintámban...
A hétvégén kivételesen hús is lesz, lazac zöldségcurryvel.
Nekem ötletem mindig lenne, max. kedvem nem (túl ételcentrikus vagyok az életmódváltásom óta s belefáradtam), de én akár rántottával is jóllakom, ahogy a párom is megeszi akár mindennap a munkahelyén... Lassan lehetne megint lecsó, van még egypár üveggel... De a padlizsánkrémekhez is lehet készíteni valamit, ami nálunk a tészta helyettesítője...
A családom nem szereti a palacsintát. És én se vagyok oda érte. Nekem van egy gyermekem és igyekszem neki minden vacsorára meleg ételt adni.
A hal az jó ötlet.
H: gombapörkölt tésztával
K: spenót sült virsli
Sz: spenótos-gombás spagetti
Cs: hagymakrém leves pirítós, reszelt sajt
P: halfasírt, savanyúság
Sz: rakott mexikói (rizs, bacon, zöldségkeverék, sajttal szórva)
V: még nem tudom, de lehet, semmit, a párom hoz otthonról elvileg
leveshús tejfölös mártásban, tészta
krumplileves, dióstészta
chili con carne
serpenyös krumpliegytál
zellerkrémleves, pálfi szelet, párolt rizs
karalábéleves, császármorzsa
bácskai rizseshús
spanyol tükörtojás
rakott káposzta (rizseshús maradékábó)
pulykaraguleves, sült csülök, vegyes sült zöldségköret
Sárgaborsó főzelék, sült debrecenivel, sült hagymakarikákkal,
Töltöttpaprika, rakottkrumpli, sült hal vajas petrezselymes krumplival,csirkeraguleves, húsos rántott palacsinta krumplipürével,
Pácolt tarja tepsiben sütve, gombás-zöldséges rizzsel (lesz )
Rántottvelő vagy rántottmáj tartárral krumplipürével vagy rizzsel, még nem tudom.(lesz)
húsleves, töltött csirke, gombás rizs
disznótoros, hagymás tört krumplival
wok tészta sok zöldséggel, pirított hússal
krumplifőzelék
házi pizza
medvehagymás túróval töltött csirkemell
tejfölös-mustáros hús zsemlegombóccal
finomfőzelék
Szia, remelem tudok segiteni:
Turofelfujt, melle friss epret tettem, nagyon izlett :)
Paradicsomleves mozzarellaval volt az ebed, este serpenyoben kisutottem csirkemellet es gorog salatata volt melle
Szerdan spenot fott krumpli, fott tojas
Csutortok lazacfile serpenyoben szinten, koretnek barnarizs es parolt zoldbors
Ma a tegnap maradt filet sutottem ki, a barnarizs masik felet paroltam meg es paroltam meg gombat is hozza.:) fo a valtozatossag
Holnap szerintem hozok a wok'n'gobol valami thai kajat, mert vasarolgatni megyek.
Vasarnapra meg nem terveztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!