Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ég le az alja?

Miért ég le az alja?

Figyelt kérdés

Ha zsemlét vagy perecet próbálok sütni, az alját lekapja. Ha hamarabb veszem ki, akkor nyers marad.

A sütőmön nincs semmiféle jelzés, hogy hány fokos, azt sem tudom, mennyi a max és mennyi a min. Így kicsit nehéz. A zsömlékhez azt írta a recept pl., hogy 220 fokon 15-20 perc. De így honnan tudjam, hogy mennyi a 220fok???

Aki szeret és tud sütni, kérem adjon ötletet!

Túl nagy lángon sütöm vagy túl kicsin?

Mit próbáljak változtatni?

2010. aug. 8. 08:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Azt nem írtad, hogy más sütinél is leég e az alja.Milyen a sütőd?

Mert nem mindegy, hogy hol van a gázrózsa.Ezt egy gáz szerelő mondta, mikor panaszkodtam neki, hogy bármit teszek leég a sütik alja.

2010. aug. 8. 08:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben közép tájra tenném a gombot, és a sütőrácsot pedig feljebb.Minél magasabban van, annál kevésbé kapja a hőt alulról a tepsi.
2010. aug. 8. 08:51
 3/6 anonim ***** válasza:
70%
Picit tedd feljebb a rácsot és állítsd a hőfokot kb. középre, nekem ott írja a 220 fokot. Így alul nem ég le, és remélhetőleg szépen átsül mindenhol.
2010. aug. 8. 09:36
 4/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat. A láng közepes volt, ezek szerint az jó. Legközelebb feljebb rakom a rácsot!

Még egyszer köszi mindenkinek!

2010. aug. 8. 09:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Ajánlom hogy tégy a gázsütődbe egy tetőcserepet!
2010. aug. 9. 19:00
 6/6 A kérdező kommentje:

köszi, utolsó!

pedig ezt már hallottam régebben is, hogy miért nem jutott most eszembe???

2010. aug. 9. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!