Valaki le tudná írni a mézeskalács receptjét? SOS! Többi lent
Mézessütemény 2 tepsihez:
500 g rozsliszt, 125 g kristálycukor, 125 g virágméz, 3 nagyobb tojás, 3 TK szódabikarbóna, 2 EK Kotányi Mézessütemény fűszerkeverék, kevés tej
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, a szódabikarbónát és a Kotányi Mézessütemény fűszerkeveréket összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a mézet és tésztává gyúrjuk össze. Folpackkal lefedjük a tésztát, fél óráig pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd formákat szaggatunk ki belőle. Sütőpapíros tepsire helyezzük a formákat, tejjel megkenjük és 175 fokon, 7-8 percig (légkeveréses) sütőben sütjük.
Tipp:
Ha a mézessüteményeket jól záródó dobozba helyezzük, gyorsabban megpuhulnak.
Elkészítés és felhasználás
Felhasználási javaslat:
Elengedhetetlen karácsonyi kekszek, sütemények készítéséhez, de kiváló kompótokhoz is.
Tárolás
Száraz helyen tartandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!