Készre főtt májgombócot vagy egyéb levesbetétet (pl. húsleves tölteléket) hogy lehetne úgy megcsinálni, hogy le lehessen fagyasztani és ne kelljen hozzá külön levest főzni?
Arra gondoltam hogy pl. megfőznék nagyobb mennyiséget ezekből a levesbetétekből. Közben vásárolnék zöldséget nagyobb mennyiségben, amiket aztán készre feldolgoznék és szintén lefagyasztanék. (Esetleg csinálnék alaplevet, vagy maradnék a kockánál, ez mellékes.)
Viszont mivel ritkán van időm főzni, ezért arra gondoltam hogy ha úgy adódik, akkor előveszek a mélyhűtőből egy kis zöldséget és betétet és megfőzöm magamnak pillanatok alatt. (Jobb is volna, mintha a boltban kapható gyorsfagyasztott holmikkal vagy zacskós levessel kéne dolgoznom.)
Úgy akarom megfőzni ezeket a levesbetéteket, hogy ne kelljen hozzá külön levest főzzek, hanem egyszerre nagyobb mennyiséget, ami aztán menne a fagyasztóba. Kérdés, hogy hogyan fogjak hozzá? Főzzem meg alaplében? Továbbá egyáltalán le lehet-e fagyasztani?
# 9 "Blansírozni kell, nyersen nem jó lefagyasztani a zöldséget!"
Igazad van, nekem ez eszembe se jutott. Nem csak a zöldséget, hanem a levesbetétet is így fogom előkezelni, hogy fölhasználáskor már ne kelljen nagyon főzni, csak felforralni.
Nyugodtan főzd sósvízben a májgombócokat!
Ha frissen készítjük a májgombóclevest, akkor se a levesbe főzzük bele a gombócokat , mert a gombócban lévő tojás, zsemlemorzsa, stb.-től totál bezavarosodik a szép áttetsző húsleves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!