Készre főtt májgombócot vagy egyéb levesbetétet (pl. húsleves tölteléket) hogy lehetne úgy megcsinálni, hogy le lehessen fagyasztani és ne kelljen hozzá külön levest főzni?
Arra gondoltam hogy pl. megfőznék nagyobb mennyiséget ezekből a levesbetétekből. Közben vásárolnék zöldséget nagyobb mennyiségben, amiket aztán készre feldolgoznék és szintén lefagyasztanék. (Esetleg csinálnék alaplevet, vagy maradnék a kockánál, ez mellékes.)
Viszont mivel ritkán van időm főzni, ezért arra gondoltam hogy ha úgy adódik, akkor előveszek a mélyhűtőből egy kis zöldséget és betétet és megfőzöm magamnak pillanatok alatt. (Jobb is volna, mintha a boltban kapható gyorsfagyasztott holmikkal vagy zacskós levessel kéne dolgoznom.)
Úgy akarom megfőzni ezeket a levesbetéteket, hogy ne kelljen hozzá külön levest főzzek, hanem egyszerre nagyobb mennyiséget, ami aztán menne a fagyasztóba. Kérdés, hogy hogyan fogjak hozzá? Főzzem meg alaplében? Továbbá egyáltalán le lehet-e fagyasztani?
A zöldség sajnos nem lesz ugyanolyan, mintha frissen főznéd...
Meg lehet enni, de nem adja ugyanazt az élményt, mint egy frissen főzött.
Vékonyra szeletelt sárgarépa 10 perc alatt megpuhul - én biztos nem fagyasztanám le főve...
"Vékonyra szeletelt sárgarépa 10 perc alatt megpuhul - én biztos nem fagyasztanám le főve..."
Ki a fene mondta, hogy főtt zöldséget akarok lefagyasztani? Én a levesbe való zöldséget úgy szeretném lefagyasztani, hogy előtte azt megtisztítom és felszeletelem, de semmi mást nem óhajtok vele csinálni.
Én arról beszéltem, hogy a máj- húsgombócot illetve a húsleves tölteléket előre megfőzném konyhakészre és azt fagyasztanám le.
DE EZIDÁIG SENKI NEM MONDTA MEG, HOGYAN IS FŐZZEM MEG A LEFAGYASZTÁSRA SZÁNT LEVESBETÉTET ÚGY, HOGY AHHOZ NE KELLJEN LEVEST FŐZNI. (A sima, sós víz offos, azért jó lenne, ha valami íze is volna a betétnek, ezért kérdem hogy milyen lében főzzem meg az adott leves betétet.)
Blansírozni kell, nyersen nem jó lefagyasztani a zöldséget!
Több macera mintha frissen főznéd...
Miértxne lenne íze a gombócnak, ha hús, máj van benne? És persze fűszerek.
Szerintem túlbonyolítod ezt a témát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!