Pudingra önthetek tortazselét vagy nem jó ötlet?
Babapiskótàs yoghurt krémes tortát szeretnék készíteni.
A tetejére gyümölcsöket raknèk a zselèbe viszont az a gond, nem tudom milyen alapra önthetem. A puha, habtejszines krémre nem jó ötlet ezért gondoltam rakok rá egy réteg pudingot és ha ez megkemènyedik, erre tennem a gyümölcsöket és a zselét.
Üti egymást a kettő vagy csináltatom így?
Babapiskótàs yoghurt krémes tortát szeretnék készíteni.
A tetejére gyümölcsöket raknèk a zselèbe viszont az a gond, nem tudom milyen alapra önthetem. A puha, habtejszines krémre nem jó ötlet ezért gondoltam rakok rá egy réteg pudingot és ha ez megkemènyedik, erre tennem a gyümölcsöket és a zselét.
Üti egymást a kettő vagy csináltatom így?
Párom brit, neki a jelly & custard ilyen gyerekkori emlék, iskolában, oviban osztogatták szóval én azt mondanám jók együtt mondhatni klasszikus kombináció.
Ha a zselé túl savanyú, kicsaphatja a tejet a pudingban. De a joghurtban is...
Szóval eperrel oké, de mást pl naracsot nem javasolnék bele.
Kiválthatod a joghurtot pudinggal, de szerintem kombinálni a kettőt felesleges.
A habtejszínt besűrítik, szóval nem lesz olyan puha.
Rendben, Köszönöm szépen! :)
Lassan-lassan belejövök:))
A recept zselatinfixet ír, ami szerintem ez:
Azt írja, hogy a 20 g-os zselatinfix 5 g zselatinnak felel meg (viszont nem kell melegíteni). Ha ebből 4 tasakot keversz 1 l joghurthoz, az szerintem elég kemény lesz.
Viszont ha rendes zselatint veszel, akkor abból a megfelelő, arányos mennyiség 20 g. Így olcsóbban kijössz, de ezzel macerásabb dolgozni (mert akkor először kevés vízzel föl kell melegítened a darált zselatinport és úgy keverni a joghurthoz).
"Ha ebből 4 tasakot keversz 1 l joghurthoz, az szerintem elég kemény lesz."
Az biztos, még túl kemény is. De a recept 1 l joghurtot és 1 l tejszínhabot ír, ahhoz meg már valószínűleg kevés. Lehet, hogy kell 5-6 tasak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!