Mi a különbség a pörzsanyag és az égett rész között?
Figyelt kérdés
Szakácsok mindig mondják, hogy a pörzsanyag adja meg az étel ízét, számomra viszont a pörzsanyag az az, hogy megégetem az ételt. Az égett ételre viszont azt szokták mondani, hogy kerülendő, sütési hiba.
Valaki tisztába tudja tenni, hogy mi a különbség a között, hogy pörzsanyagot képzek vagy hogy megégetem az ételt?
2020. okt. 1. 01:11
1/6 anonim válasza:
A különbség az odafigyelés. Nem kell megvárni, hogy fekete legyen, akkor égett, ha piros/barna már megfelelő. Ha fűszer van a húson, megint más eset, mert az előfordul hogy megég.
2/6 anonim válasza:
Az elöbbinél csak maillard reakció játszódott le, utobbinál szenesedés.
4/6 Mansour válasza:
Egyszerűen fogalmazva: amíg a szín a barna valamilyen árnyalata, addig pörzsanyag, amikor megjelenik a fekete szín, akkor már égett rész.
5/6 A kérdező kommentje:
Ezek szerint a kemencében sütött pizzán a fekete, szénné sült részek nem számítanak pörzsanyagnak? Tényleg, pizzánál ez miért nem számít sütési hibának?
2020. okt. 1. 17:47
6/6 Mansour válasza:
Az nem pörzsanyag, az égés. A kemencében sütésnél elkerülhetetlenül keletkeznek kisebb égett foltok. Túl sok és/vagy túl nagy égési foltok már sütési hibának számítanak. Vagy legalábbis kellene hogy számítsanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!