Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sürgős! Miért nem nyomja ki a...

Sürgős! Miért nem nyomja ki a tésztát a Marcato biscuit, , keksznyomó"?

Figyelt kérdés
Pontosabban kinyomja, formára, de nem engedi el magától. :S
2010. aug. 7. 17:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
túl ragacsos a tészta
2010. aug. 7. 18:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam rá, dehát a linzertészta nem lehet túl kemény...:S Vagy milyen fajta tésztára tervezték? :S
2010. aug. 7. 18:59
 3/8 anonim válasza:
100%
Attól is függ, h milyen felületre nyomod ki, mert a sütőpapírra általában NEM jön ki. Csak a vékonyan kikent tepsi alkalmas rá, hogy szépen rányomogasd.
2010. aug. 7. 19:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :-) De hogyhogy nem a formától, ill. a szerkentyűtől függ? Ha egyszer ki tudja nyomni, akkor sütőpapírra miért nem? :S
2010. aug. 7. 20:25
 5/8 anonim ***** válasza:

A másodiknak igaza van, a sütöpapirra nem tapad meg rendesen a tészta, csak a zsirozott tepsire. (Esetleg megpróbálhatod, hogy ha a sütöpapirt kikened, akkor tapad-e, de nekem azzal sincs jó tapasztalatom.)

Az oka olyasmi lehet, hogy a sütöpapir elöbb el tud emelkedni a tepsitöl, mint ahogy a tészta a kinyomótól leválik. De ez csak az én ötletem, lehet, hogy nem ezért.

2010. aug. 7. 21:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Utolsó kettőhöz csatlakozom: csak a kikent tepsihez/sütőlaphoz tud hozzátapadni a kinyomott süti annyira, hogy el tudjon válni a masinától. A sütőpapírra nekem sem ragadt rá.
2010. aug. 8. 08:02
 7/8 anonim válasza:
Valaki leírná a receptet? Mert nekem még mindig nem sikerül kinyomni a kekszet... pedig már vajaztam a tepsit, hűtöttem a tésztát, puhítottam a tésztát illetve keményítettem liszttel, de még mindig nem jön össze!!! :/
2014. júl. 5. 12:45
 8/8 anonim válasza:
A tésztát a hűtőbe kell rakni mielőtt a keksznyómóba rakjuk, azért, hogy a benne lévő margarin kicsit megdermedjen. Utána ott fog maradni a helyén :-)
2022. dec. 21. 16:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!