Rétes alaptésztához ötletek?
Férfi vagyok, kipróbálnám a rétest magam megsütni, de nem tudok praktikákat hogy milyen lisztből érdemes és hogyan. Egyszerű recept érdekel, amihez nem kell konyhai tudomány, meg a legfontosabb hogy puha tésztát kapjak.
Tudnátok tanácsot adni?
Köszönöm.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hát ha nincs sok konyhai tapasztalatod, elég bátor ötlet pont a rétessel kezdeni ...
Az, hogy melyik liszt a legjobb, mindenki kb. saját maga tapasztalja ki. SOk-sok kísérletezés után. Gasztroblogokon érdemes nézelődni, de ugye egyáltalán nem biztos, hogy XY falujában kapható liszt pont lesz a te városodban/faludban is... És még ha jó liszted is van, ahhoz elég sok tapasztalat kell, hogy tudd azt, milyen állagot kell elérned, amit majd szépen ki tudsz húzni szupervékonyra...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
ITt van pl. egy recept:
De itt is szerepel benne az, hogy lisztfüggő is, hogy mennyi folyadék kell hozzá... A tipikus nagymama-receptbeli megjegyzés: "amennyit felvesz". :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egyszerűbb és nem rétestészta kell hozzá hanem élesztős-omlós.
Kígyórétes keress rá,jóval egyszerűbb a hagyományosnál.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A réteshez rétesliszt kell, azt meg minden boltban lehet kapni.
Készíthetsz rétest, de egyszerűbb, ha veszel kész réteslapot, az ízélményt úgyis a töltelék adja meg, az meg tőled függ.
50 éve sütök-főzök, mások szerint is elismert minőségben, de legalább 15 éve réteslapot használok, semmi különbség.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Esetleg ajánlom ezt a videót, ha feltétlen magad készítenéd a tésztát is:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#8
Azért mert azt a nagymamád csinálta!:)
A rétesnek a lelke a töltelék, nem a hártyavékony lapok, amiknek jószerivel az ízét sem érzed, csak egy "csomagolóanyag", ami összefogja a töltést. De persze nem akarlak befolyásolni, ha neked az otthon húzkodott az igazi, hát csináld úgy! Mindössze a Kérdezőnek ajánlottam egy alternatívát, hogyha rétest akar enni, kezdőként nem muszáj rétestészta nyújtással vergődnie, ráadásul úgy, hogy pár hónap eltéréssel ez már nem az első kérdése erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!