Miért lett nyúlós a palacsintam?
Figyelt kérdés
Másodszor sütöttem. Amikor először csináltam nagyon vastagok lettek. Most a vastagsággal már nincs probléma jól felhigítottam viszont a tészta amikor eszem olyan nyúlós picit nehéz harapni. Ez mitől lehet?2020. szept. 24. 15:47
1/7 anonim válasza:
Kicsit nyers még, süsd tovább következőre
2/7 A kérdező kommentje:
De mind nyers lenne? Már rajta vannak a barna kis foltok szépen meg vannak sülve
2020. szept. 24. 15:57
3/7 anonim válasza:
Hát ha hagyományos palacsintatésztáról beszélünk és nyúlós, akkor nyersnek kell lennie.
4/7 anonim válasza:
Ha nagy lángon, hirtelen sütötted, akkor a kis apró barna foltok hirtelen megjelennek, attól még nem jelenti azt, hogy a tészta közepe is megsült.
A serpenyő legyen forró, amikor kikented olajjal, még akkor is tedd vissza a lángra, majd azok után rakd bele a tésztát, és közepes lángon süsd tovább úgy, hogy közeben mozgatod a serpenyőt, hogy a láng lehetőleg minden részét szépen elérje. Amikor megfordítod, már nem szükséges mozgatnod... de ne hirtelen süsd, csak közepes lángon, csak a serpenyő legyen kellően forró!
5/7 anonim válasza:
Palacsinta esetén mit nevezünk nyúlósnak?
A hagyományos palacsinta - és nem az amerikai - az eleve "nyúlós", rongyszerű, nem egy fix tésztalemez, mint a pászka.
6/7 anonim válasza:
Még ennél is vékonyabbat süssél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!