Miért propagálja sok ember hogy nem lehet olcsóbban kijönni házikoszttal főzve magunkra mint ételrendeléssel amikor ez egyértelműen hazugság?
ezek az emberek sose vezettek önállaón háztartást, főzve magukra? Nincsenek tisztában az árakkal?
nem tudják hogy sok levest tányérra leosztva 100 forintért megfőzöl?
meg második kosztot tányérra lebontva 300-400 forintért?
A babhoz tudok hozzászólni. A tarkabab fél kiló most 500 ft, de 300ért is szokott lenni, sőt! Ne a konzerv babbal számolj már, az drágább!
Ehhez kell kb egy gerezd fokhagyma, egy kanál liszt és egy kanál olaj, szalonnabőr(az íz miatt), egy pár csipet só, egy kevés bors, én mást nem rakok bele.
5 adag kerul 500 ftba(alapanyag), plusz a rezsi amíg megfőzöd, nagyon akarsz számolhatsz amortizációt meg időt, de a fél kilónyi bab az nem egy, hanem 5 adag, és biztos nincs 2500+250(doboz) ár felett!!!
Ráadásul ez egy nagyon könnyű kaja, kb 15 perc az idő, amit rá kell szánnom, mindent egybe, hadd főjjön, ha beáztattam előtte vízbe, pillanatok alatt kész.
Ezt pont nem éri meg megvenni.
Szerintem a túrósrétest megérheti megvenni, mert a túró 300 körül van, plusz kell tejföl, citromhéj, porcukor, tojás a kenéshez.. meg az idegei tönkremennek az embernek, hogy kireped e a rétese.
Szerintem amúgy a sparos babfőzelèk éri meg füstölt marhahússal, 750 g, 500 ft szokott lenni mikor jobb az ára, akkor feltankolunk belőle, isteni finom sovány nagydarab hártyátlan marhát raknak bele.
Macera ételekre szívesen adok ki pénzt(pl utálok marhát hártyátlanítani) de tudom, hogy anyagilag nem éri meg jobban, nem csoda, hogy az éttermek nyereségesek, pedig még valaki bérét is kifizetik. Nekem munkaidő után meg senki sem fizet, ha pedig választani kell, hogy szórakozásból főzök e magamnak(nekem nem munka, mert szeretek) vagy fekszem a kanapén, inkább főzök.
Jó, ha az embernek hasznos hobbija van, pl nekem a spórolás is.. Szerintem a legtöbbünk nem utál főzni, szívesen csináljuk magunknak és büszkék vagyunk rá.
4 emberre fozok, koztuk egy cukorbetegre finnyasak is :) Megis nekunk olcsobban jon ki ha fozok. Rendunk akkor sosincs 6 ezer alatt. Az meg csak egy etkezes.
Ma foztem savanyu krumpli levest, virslivel, kolbasszal.
Rakott karfiolt
2 napi etel, tobb adagban 1800ftbol.
"de a fél kilónyi bab az nem egy, hanem 5 adag"
Jó, köszi.
Vízbe áztatva mennyit vesz még fel súlyban?
Én egy konzervnek, egy adagnak 40 dkg babot vettem, amit te 4 adagnak, de lehet, annak a töltősúlyát nem szárazbab korában mérik.
Azt már se főzni, se áztatni nem kell, de így is rámegy a főzésre 40-60 perc, mert hagymát pucolok, kipakolás, bepakolás, mosogatás, stb.
Van, amikor a dupláját, tripláját főzzük, tehát 2 vagy 3 konzerv, de most a példa kedvéért csak 1-et vettem.
"A tarkabab fél kiló most 500 ft"
Akkor 1 kg konyhakész konzervbab árával egyezik meg (2,5 doboz), aminek a töltősúlya (bab súlya a dobozban) 60 dkg.
Nem jó a következtetésed, utolsó, ugyanis a konyhakész bab súlyosabb, hiszen tele van nedvességgel, kvázi duplájára van dagadva. A szárazbab ezzel szemben minden nedvességet nélkülöz.
Egyszer itt a gyakorin írta valaki, hogy 500 g száraz vörösbabból 1300 gramm főtt bab lett.
Ha 500 g szárazbab 500 ft, akkor az 1300 ft/kg-os egységárú (Tesco) babkonzervből 1700 ft-ba kerülne ugyanez a mennyiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!